Auteur Topic: Broodje Kok eerste tankstation met keurmerk Lekker Glutenvrij  (gelezen 2397 keer)

ine

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1145
Broodje Kok eerste tankstation met keurmerk Lekker Glutenvrij
« Gepost op: november 17, 2017, 15:51:21 »
Broodje Kok eerste tankstation met keurmerk Lekker Glutenvrij

Broodjeszaak Broodje Kok, gevestigd bij Kok Tankstation in Harderwijk, heeft als eerste tankstation van Nederland het keurmerk Lekker Glutenvrij 2017 verkregen.

Broodje Kok ontvangt het keurmerk Lekker Glutenvrij doordat het broodjes en muffins zonder gluten aanbiedt in de lunchroom bij het tankstation. Ook kunnen klanten voor lunches en kleinschalige bedrijfscatering glutenvrije producten aankruisen op de bestellijst.


Aansluiting op glutenvrije gerechten
De verkoop van glutenvrij brood in de broodjeszaak sluit aan op de menukaart met glutenvrije gerechten die het restaurant van Kok Experience al hanteert.

‘Met het keurmerk maken we de klanten nu duidelijk dat we voldoen aan de kwaliteitsnormen en eisen om glutenvrije producten te verkopen. Broodje Kok is hiermee aangesloten bij de horeca-alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging’ , vertelt medewerkster Astrid Kok.


Leverancier Van den Mheen Foodservices
De lunchroom bij het tankstation krijgt het verpakte afbakbolletjes aangeleverd van Van den Mheen Foodservices in Harderwijk. Het broodje gaat in de koeling en wordt vervolgens voor gebruik apart afgebakken en klaargemaakt voor de klant.

Astrid Kok: ‘We hebben hiervoor een gescheiden verwerking opgezet: we gebruiken een aparte snijplank, andere messen en zorgen dat het broodje apart wordt belegd.  Alles om kruisbesmetting met gluten te voorkomen’ , vertelt Astrid Kok.


Medewerker met coeliakie
‘De vraag is ontstaan van een medewerker van ons die coeliakie heeft’, vertelt Astrid Kok. ‘Ook klanten worden zich steeds meer bewust van de klachten die verband kunnen houden met coeliakie. Mensen zoeken bewust naar glutenvrije producten.’

Mensen met coeliakie, ook wel gluten-intolerantie genoemd, kunnen niet tegen gluten. Voedsel met gluten zorgt bij deze groep voor beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Coeliakie en ook glutenintolerantie en glutensensitiviteit krijgen steeds meer belangstelling.


Bron:
Bakkerswereld november 2017Glutenvrij en verdere allergie-wensen
Kok Experience beschikt over een gehele Glutenvrije menukaart. Hierdoor bieden wij de gasten de mogelijkheid volledige glutenvrij te  lunchen of dineren. Heeft u andere dieetwensen? Geen probleem, als u dit aangeeft bij de reservering en de bediening kunnen de chefs hier rekening me houden. De glutenvrij staat weergegeven op de menukaart.
https://www.kokexperience.nl/restaurant/