Auteur Topic: Probiotica  (gelezen 1089 keer)

misshilde

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 293
  • Geslacht: Vrouw
  • 0-glutendieet / GAPS
Probiotica
« Gepost op: augustus 08, 2017, 20:17:59 »
Hoi mede-gevoeligen,

Gebruiken sommigen van jullie (wel eens) probiotica als supplement? Zo ja, zou ik graag weten welk merk 100% veilig is. Ik hoor het graag!
Diagnose Coeliakie sinds 2014 (na jarenlang hevige klachten). Nul-glutendieet vanwege extreme gevoeligheid voor (spoortjes) gluten. Op dit moment in de vorm van het GAPS-dieet (darmherstel). Darmherstel verloopt traag ivm zeer vaak (onvoorziene) glutenreacties.

alexandra1980

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 650
  • Geslacht: Vrouw
Re: Probiotica
« Reactie #1 Gepost op: augustus 08, 2017, 20:41:26 »
Ik gebruik het niet. In het verleden heb ik het er wel eens met de diŽtiste over gehad. Zij raadde het me destijds af, omdat het 2 kanten op kan. Of je hebt er baat bij of je darmen worden er slechter van. Omdat ik supergevoelig was en al veel klachten had, raadde ze het me op dat moment af.
Misschien iets om in je overweging mee te nemen.
Ziektes: hashimoto (schildklier), factor v leiden en coeliakie.

debor@h

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
Re: Probiotica
« Reactie #2 Gepost op: augustus 08, 2017, 21:00:39 »
Mijn voorkeur gaat uit naar voedingsmiddelen waar van nature probiotica in zit. Ik heb die poedertjes met probiotica wel eens geprobeerd, maar dat vond ik toch minder aantrekkelijk dan af en toe gefermenteerde producten eten, zoals zachte kaas, olijven of gefermenteerde worst (zoals salami).

Vlearmoes

  • Gold Member
  • Berichten: 4070
  • Geslacht: Man
  • gluten-free warrior
Re: Probiotica
« Reactie #3 Gepost op: augustus 09, 2017, 22:11:04 »
Maak je eigen probiotica: melk-KEFIR dit kan je niemand afraden en erg goedkoop  :duim

http://www.melkkefir.nl/samenstelling.html
Coeliakie diagnose eind 2003

misshilde

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 293
  • Geslacht: Vrouw
  • 0-glutendieet / GAPS
Re: Probiotica
« Reactie #4 Gepost op: augustus 10, 2017, 16:52:07 »
Bedankt voor jullie reacties, ik ga alles in overweging nemen  :duimop:.
Diagnose Coeliakie sinds 2014 (na jarenlang hevige klachten). Nul-glutendieet vanwege extreme gevoeligheid voor (spoortjes) gluten. Op dit moment in de vorm van het GAPS-dieet (darmherstel). Darmherstel verloopt traag ivm zeer vaak (onvoorziene) glutenreacties.

knoppie

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 734
  • Geslacht: Vrouw
Re: Probiotica
« Reactie #5 Gepost op: augustus 11, 2017, 11:11:59 »
Waterkefir is ook een optie. Dat is nog veiliger

alexandra1980

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 650
  • Geslacht: Vrouw
Re: Probiotica
« Reactie #6 Gepost op: juli 02, 2019, 12:02:21 »
De maltose in VSL#3 is afkomstig van maÔszetmeel en aardappelzetmeel. Het is niet afkomstig van tarwebronnen. Ten aanzien van je andere vraag kan ik helaas alleen melden dat de bacteriŽn worden gekweekt in een fermentatie (vergistings) installatie.  De kweekmedia die daarbij worden gebruikt wil de fabrikant van VSL#3 (Ferring is distributeur) niet openbaar maken. Dat heeft er mee te maken dat dit concurrentie gevoelige informatie is.

Ik kreeg vsl#3 probiotica voorgeschreven van de mdl arts om te proberen. Bij navraag over de ingrediŽnten kreeg ik het bovenstaande antwoord.

Ziektes: hashimoto (schildklier), factor v leiden en coeliakie.

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8566
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: Probiotica
« Reactie #7 Gepost op: juli 02, 2019, 15:11:16 »
Ik ben benieuwd of je het verdraagt en of het iets doet. In het lab kan dit probioticum gluten afbreken. Bij mensen is dat effect niet aangetoond. Het werkte tijdens een experiment met proefpersonen in de VS niet beter dan een placebo (al kan het effect per individu verschillen).
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.