Heel simpel qua bereiding, lekker snel en erg lekker. En daarom dacht ik, die moet ik met jullie delen. Ik heb pruimen gebruikt omdat die in de koelkast lagen, maar oorspronkelijk wordt een clafoutis gemaakt met kersen maar je kunt natuurlijk allerlei fruit gebruiken in deze taart
Pruimenclafoutis
Ingrediënten
• 400 gr pruimen (of ander fruit: kersen / perzik / doosje rood fruit)
• 75 gr suiker
• Zakje vanillesuiker
• 3 eieren
• 200 gr cakemeel (ik had nu een restje damhert maar in principe kan alles wel)
• 350 gr lactosevrije (vanille)yoghurt
• Snufje zout
• Poedersuiker
Bereiding
1. Mix op een hoge stand de eieren, suiker en zout tot een luchtig mengsel
2. Spatel het meel er door heen
3. Roer de yoghurt er door heen
4. Bekleed een lage bakvorm met bakpapier
5. Verwarm de oven voor op 175 graden
6. Giet een dun laagje beslag in de vorm
7. Bak de taart voor 5 minuten in de oven
8. Was en ontpit de pruimen, snijd de pruimen in dunne schijfjes
9. Haal de vorm uit de oven en verdeel de pruimen over het beslag
10. Giet de rest van het beslag over de pruimen
11. Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar
12. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.