Auteur Topic: IJsjes  (gelezen 1422 keer)

ine

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1150
IJsjes
« Gepost op: augustus 12, 2016, 13:57:25 »
Glutenvrij koken: aan de slag met ijsjes

Onder de noemer Ďbeter goed gejat dan slecht bedachtí komt het volgende recept van ťťn van de bestuursleden van de Vlaamse Coeliakie Vereniging. Het viel tijdens de voorbije ledendagen van diezelfde VCV enorm in de smaak, kortom een succesrecept om mee aan de slag te gaan.


IngrediŽnten:
115 g poedersuiker, 65 g boter, 4 eiwitten, 175 g glutenvrije bloem, 1 el maÔzena, snuifje zout en 30 ml water.

Bereiding:
1.Mix de suiker met de boter tot het wit wordt.
2.Voeg het eiwit beetje bij beetje toe.
3.Meng er de gezeefde bloem, zout en maÔzena onder tot een mooi geheel.
4.Voeg als laatste ook het water toe.
5.Bak nu de koekjes met een ijshoorntjeswafelijzer, neem ongeveer 1 soeplepel per koekje. Rol ze onmiddellijk tot hoorntjes met een hoorntjesvormpje


Eerder op zoek naar een gezond en toch glutenvrij ijsje?
Dan is onderstaande recept eerder je ding: Yoghurt-ijsjes.

IngrediŽnten:
250 ml slagroom, 250 g volle yoghurt, 50 g stevia en 1 citroen.

Bereiding:
1.Meng de yoghurt, de stevia en het sap van 1 citroen door elkaar.
2.Klop de slagroom stijf en spatel deze erdoor.
3.Schep het mengsel in je ijsvormpjes (tip: stop ze vooraf al even in de diepvries) en 3 uur later kan je gaan proeven.


Bron: VMT Belgie


IJsjes en sorbet
http://koken.vtm.be/recepten/specials/ijsjes-en-sorbet