Auteur Topic: Bojo, zoete cassavecake  (gelezen 2069 keer)

irmajo

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 34
  • Geslacht: Vrouw
  • Irene
Bojo, zoete cassavecake
« Gepost op: december 20, 2015, 13:58:38 »
Uit de Metro, en goed bevonden!
Het is een creools/Surinaams recept.


300 ml kokosmelk

1 kilo geraspte cassave, evt. uit diepvries

2 pakjes vanillesuiker

125 g gemalen kokos

250 g suiker

150 ml melk

mespuntje zout

50 g rozijnen

1 el kaneel

175 g roomboter


Bereidingswijze
Alle ingredienten goed mengen.

De massa overdoen in een beboterd blik en bovenop een paar klontjes boter leggen.

In een voorverwarmde oven op 175-200 graden 1-1,5 uur bakken.

Met een vork prikken om te kijken of de bojo goed gaar is.
De bojo goed laten afkoelen (1,5 uur) en daarna in stukken snijden.





Irene, dochter van moeder met DH (sinds 2006)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8775
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re:Bojo, zoete cassavecake
« Reactie #1 Gepost op: december 20, 2015, 17:00:15 »
Wat een origineel recept, en ook heel bruikbaar voor ons, omdat ik geen glutenvrij meel heb, dat zit er niet in, mooi! Ik ga binnenkort eens een cassave kopen, een kokosnoot heb ik al in huis.  ;)

Dank voor het plaatsen!
Mijn zoon (20) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.