Auteur Topic: Bramenkoek  (gelezen 1186 keer)

JoJ_91

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 727
  • Geslacht: Vrouw
Bramenkoek
« Gepost op: april 26, 2015, 23:33:44 »
Bramenkoek

Ingrediënten
•   75 gram plantaardige margarine
•   150 gram rietsuiker
•   1 zakje vanillesuiker
•   1 ei
•   125 gram Schar mix C
•   400 gram bramenjam (gebruik 400 gram bramen en 400 gram geleisuiker)

Bereiding
1.   Je moet beginnen met het maken van de jam. Als je gewoon jam uit een potje gebruikt, dan kun je deze stappen overslaan en pas beginnen bij stap 4.
2.   Doe de bramen en geleisuiker in een pan. Zet de pan op een laag vuur totdat het mengsel een beetje vloeibaar is geworden. Zet het vuur daarna hoog zodat het mengsel goed gaat koken en schuimen. Laat het zo’n 5 minuten goed doorkoken.
3.   Laat de jam afkoelen.
4.   Klop de boter en (vanille)suiker romig
5.   Voeg het ei toe
6.   Voeg het meel toe en meng het tot een plakkerig deeg.
7.   Laat het deeg opstijven in de koelkast.
8.   Bekleed een vierkante brownievorm met bakpapier
9.   Verwarm de oven voor op 175 graden (of 180 als je oven niet per 5 graden gaat)
10.   Verdeel het koek deeg in drie delen.
11.   Gebruik 2/3e deel om de bakvorm te bekleden (uitrollen gaat niet, probeer het zelfs niet eens… het is even tobben maar smeer het deeg gewoon uit over de onderkant)
12.   Giet 400 gram jam over het deeg en smeer het uit over het deeg.
13.   Het overige restje deeg verdeel je over de jam (weer niet uitrollen of zo, maar gewoon balletjes op de jam leggen)
14.   Bak de bramenkoek gaar in ongeveer 30 minuten
15.   Eet smakelijk
Op 4 december 2012 kreeg ik de diagnose coeliakie (marsh 3c), na lang tobben. In 2003 de diagnose hypothyreoidie, maar de klachten zijn nooit weg gegaan. Heb ook een lactose en soja intolerantie.