Auteur Topic: kefirbrood, zonder gist of lactose  (gelezen 2068 keer)

Cee

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 94
kefirbrood, zonder gist of lactose
« Gepost op: april 20, 2015, 23:38:36 »
starterrecept van Facebook Waterkefir NL/BE van Cora van Leeuwen, glutenvrij gemaakt door mijzelf.
210 gram Waterkefirkorrels, 120 gram broodmix, 150 gram water, in glazen pot, mengen met plastic lepel.
Dit alles 2 tot 3 dagen laten staan, regelmatig stevig doorroeren en afgesloten houden met een vochtige doek.

Mijn recept:
Na die drie dagen neem je:
250 gram van dit kefir-meelmengsel
250 gram broodmix (ik gebruikte Rimboebroodmix)
25 ml lauw water
5 g zout (ik gebruik weinig zout, kunt evt wat meer nemen, naar smaak)
25 ml vet (olie of boter)
dit mengen, minimaal4 uur laten rijzen op een warme plek, tot t is verdubbeld.
Op 200 graden, 45 minuten bakken

Het brood is smeuiig en zacht van smaak, niet zurig als zuurdesem maar wel gefermenteerd en licht verteerbaar.
Lid geworden voor vader met Coeliakie jan 2007, maar nu zelf ook de klos.. jan 2008