Auteur Topic: Chocoladetaart  (gelezen 1436 keer)

JoJ_91

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 727
  • Geslacht: Vrouw
Chocoladetaart
« Gepost op: maart 16, 2015, 12:14:51 »
Chocoladetaart. Erg lekker! Wel een caloriebommetje, maar voor een speciale gelegenheid is dat niet erg toch?

Ingrediënten
Bodem
•   6 eieren, gesplitst
•   75 gr amandelmeel
•   150 gr cakemeel (ik heb Schär C gebruikt)
•   10 gr bakpoeder
•   150 gr pure chocolade
•   200 gr (basterd)suiker
•   Snufje zout
Botercrème
•   225 gr plantaardige margarine
•   225 gr pure chocolade
•   250 gr poedersuiker
Ganache
•   200 gr lactosevrije slagroom
•   200 gr pure chocolade

Bereiding
1.   Verwarm de oven voor op 175 graden
2.   Splits de eieren
3.   Klop de eiwitten stijf met een klein beetje van de suiker
4.   Klop in een andere kom de boter, suiker en zout romig.
5.   Voeg één voor één de eierdooiers toe en klop dit mengsel luchtig
6.   Smelt de pure chocolade (in de magnetron gaat lekker snel)
7.   Voeg de pure chocolade toe aan het botermengsel en klop dit voor 5 minuten
8.   Spatel om en om het gezeefde meel en de eiwitten luchtig door het botermengsel.
9.   Bekleed een springvorm met een diameter van 24 cm met bakpapier en beboter de randen
10.   Giet het beslag in de springvorm
11.   Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en bak voor 1 uur en 15 minuten.
12.   Houd de taart in de gaten. Als de bovenkant te bruin wordt, open dan snel de oven en schuif aluminiumfolie er over heen.
13.   De taart is gaar als een satéprikker droog blijft.
14.   Laat de taart ongeveer een uur afkoelen
15.   Verwijder de springvorm en snijdt de taart in 3 lagen.
16.   Klop de margarine voor de botercrème luchtig.
17.   Voeg de poedersuiker toe en klop dit door de boter
18.   Smelt de chocolade en voeg dit daarna toe aan de botercrème
19.   Smeer de botercrème op de lagen en stapel deze een voor een op
20.   Verwarm vervolgens de slagroom (laat het niet koken)
21.   Voeg vervolgens de pure chocolade voor de ganache toe en roer dit met een garde door de slagroom
22.   Laat de ganache afkoelen
23.   Giet de ganache over de taart heen. Doe dit in twee keer zodat je een egale bovenlaag krijgt.
24.   Smeer ook wat ganache langs de zijkanten zodat je de verschillende lagen niet meer ziet en de taart helemaal bedekt is met chocolade
25.   Laat de taart opstijven in de koelkast.
Op 4 december 2012 kreeg ik de diagnose coeliakie (marsh 3c), na lang tobben. In 2003 de diagnose hypothyreoidie, maar de klachten zijn nooit weg gegaan. Heb ook een lactose en soja intolerantie.

Lieske

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12237
  • Geslacht: Vrouw
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Re:Chocoladetaart
« Reactie #1 Gepost op: maart 17, 2015, 07:11:38 »
Ziet er goed uit  :P :duimop:
Moeder van Marcel(1976) en Mark(1985).Marcel heeft Coeliakie van de huid(Dermatitis Herpetiformis) en heeft een stofwisselings ziekte en mag geen pinda's,noten,gluten,koemelk,eieren, ve-tsin,chocolade,boekweitmeel,soja enz.