Ik ben uitgegaan van dit recept van Jamie Oliver:
http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/bloomin-brilliant-browniesIk nam het halve recept en dat heb ik gebakken op de bodem van een 30 cm cakevorm, omdat ik geen brownie vorm had, prima gelukt. Bekleed de cakevorm wel met bakpapier dat je over de randen van de lange kant laat hangen, dan kan je hem daar straks mee uit de vorm tillen, warm is hij erg breekbaar.
ingrediënten:
-125 gram ongezouten roomboter
-100 gram pure chocolade 70% cacao in stukjes
-40 gram gezeefde cacao
-32,5 gram rijstbloem (ja sorry het is het halve recept, maar 32 of 33 gram is vast ook goed.
-2,4 gram bakpoeder (wederom sorry, dit is het halve recept, als je van die meetlepeltjes met 'teaspoon' hebt moet je een halve teaspoon nemen, dit is wel een stuk meer dan onze theelepeltjes)
-Vulling naar wens: ik nam 70 gram gehakte noten, maar Jamie heeft ook nog andere ideeën. zie recepten op internet.
-2 eieren
-180 gram basterdsuiker
-Ik nam nog een snufje zout, maar Jamie vindt dat niet nodig zag ik later.
aanwijzingen:
-verwarm de oven voor op 180 graden, en bekleed eerst je bakvorm met bakpapier, zijkantjes invetten
-smelt de chocolade en de boter au bain marie en roer goed door elkaar, voeg de noten toe en hou warm
-roer alle droge ingrediënten door elkaar in een kom
-klop de eieren los in een kommetje
-voeg de ingrediënten uit de 3 kommetjes bij elkaar en roer tot alles goed gemengd is (ik deed dit in mijn nieuwe keukenmachine, wat helemaal geen tijd bespaarde, omdat ik de hele tijd heb staan kijken hoe mooi hij dat door elkaar roerde). Meng eerst de vaste ingrediënten met het chocolademengsel, want ik las onder het recept van Jamie in de commentaren dat bij sommige mensen de eieren gingen stollen door de warmte van de chocolade.
-Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 25 minuten
-til de brownie aan het bakpapier uit de vorm (pas op wat hij is heel kwetsbaar) en laat hem afkoelen (als je daar het geduld voor hebt).
-snij in rechthoekige stukjes, als het goed is is heeft de buitenkant een korst en is het midden lekker zacht en plakkerig.