Auteur Topic: Rijstvlaai (glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)  (gelezen 2664 keer)

koekie8

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1533
  • Geslacht: Vrouw
Rijstvlaai (glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)
« Gepost op: april 21, 2014, 20:23:03 »
Ik heb een rijsttaart gebakken. Het is een variant op het recept "zomerse rijsttaart met aardbeien" dat ik hier op het forum vond.

Voor een springvorm van 16 centimeter (klein taartje dus):
- 50 gram ketanrijst (kleefrijst)
- 250ml kokosmelk
- mespunt vanille poeder
- 35 gram Sukrin (of een andere zoetstof)
- 1 ei

Doe de kokosmelk en rijst in een pan, breng de melk aan de kook en laat het koken tot bijna alle melk is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig, om aankoeken van de rijst op de bodem te voorkomen. Laat de rijst vervolgens een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (conventionele stand). Vet de springvorm in met kokosolie of boter en bestuif hem met bloem.
Voeg de Sukrin en vanille toe aan de rijst en meng het goed door elkaar.
Splits het eiwit en eigeel. Kluts het eigeel en meng het daarna met de rijst.
Klop het eiwit stijf met een mixer. Schep het voorzichtig door het rijstmengsel.
Doe het beslag in de springvorm en bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven. De taart is klaar, als de bovenkant mooi bruin kleurt.
Volg hoe ik 15-20 weken per jaar op reis in het buitenland aan gluten- en lactosevrij eten probeer te komen op http://glutenvrijreizen.blogspot.nl. Ik post er geen nieuwe berichten meer.