Origineel komt van
http://missglutenvrij.nlMijn versie:
Ingrediënten
• 200 gram boter (roomboter)
• 200 gram boekweitmeel
• 200 gram kleefrijstemeel (ketan)
• 200 gram gele/lichte basterdsuiker
• 2 theelepel bakpoeder
• snufje zout
• 1 zakje vanillesuiker
• 6 theelepels speculaaskruiden
• 2 eieren
• scheutje melk (tot samenhangend deeg)
• 200 gram amandelspijs
Bereiden:
Meng alle ingrediënten (behalve de spijs en de melk) tot een kruimelig deeg. Om een samenhangend deeg te krijgen kleine beetjes melk toevoegen; niet teveel tegelijk!
De helft van het deeg onderin een (ingevette of met bakpapier bekleedde) bakvorm drukken. De amandelspijs los kneden en over het deeg verdelen. De andere helft van het deeg plat duwen/rollen en bovenop de spijs leggen. Zorg dat alle spijs bedekt is en de randen goed zijn aangeduwd.
Bestrijken met melk en 20 minuten in de oven op 160 graden (hetelucht)
Extra: voor het bestrijken met melk blanke amandelen in het deeg duwen.