Auteur Topic: Scones (hartig)  (gelezen 1155 keer)

Jovita

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 27
  • Geslacht: Vrouw
    • Altijd Druk en Dromend
Scones (hartig)
« Gepost op: januari 27, 2014, 13:13:43 »
Originele recept: http://glutenvrijbakken.webklik.nl/page/scones

Ingrediënten:

•   350 gram ‘Free From’ bakmix
•   1 zakje bakpoeder
•   5 zakjes vanillesuiker
•   1 theelepel zout

•   60 gram roomboter

•   2 eieren

•   1 dl water
•   2 handjes geraspte kaas
•   4 plakken ontbijtspek (in stukjes geknipt)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven vast voor op ongeveer 200 graden.


Meng het meel, de bakpoeder, de vanillesuiker en het zout. Voeg de eieren en de boter toe en kneed het mengsel tot het eruitziet als kruimels.
Voeg beetje bij beetje het water toe en meng het geheel met de hand tot een samenhangend deeg (om kleven aan handen te voorkomen kun je wat meel aan je handen doen). 
Meng de geraspte kaas en stukjes ontbijtspek met het deeg.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 ˝ cm dik. Vet een bakplaat in, of leg een vel bakpapier op een bakplaat. Steek rondjes uit het deeg (ongeveer 6-7 cm doorsnede) en leg ze op de bakplaat.
Bestrijk ze met wat water en doe ze in de oven. 
-> 15 minuten op 200 graden.
 In de oven rijzen de scones tot ongeveer de dubbele hoogte en ze krijgen een mooie bruine kleur.

Het resultaat: heerlijk luchtige scones, in eerste instantie lijken ze zoet, maar ze hebben een heerlijk hartige bite waar ik echt van geniet.
3 april 2008 - Diagnose coeliakie; Marsh 3C