hier is het recept van de stroopwafels:(je heb wel een oublie wafelijzer nodig)+/- 12 stuks
150 gr c-mix
100 gr boter
50 gr licht bruine basterdsuiker
1 ei
1 thl. bakpoeder
snufje zout en kaneel
50 cc koffie room/melk
voor de stroop:
70 suiker
70 licht bruine basterd suiker
50 gr bruine basterd suiker
75 gr boter
Zet de suiker met een paar eetlepels water op het vuur en laat het smelten .
Als het goed is opgelost haal je het pannetje van het vuur en roer dan de boter er door en laat het geheel afkoelen,
(Is het te dun als het koud is dan nog even door koken .Is het te dik en niet smeerbaar nog even opzetten met wat extra water)
1: Voor het beslag doe je alle ingredienten (behalve de koffieroom/melk)in een kom en met de mixer met deeghaken net zo lang mixen tot het een bal is ,dan de room er door heen mixen .
2:Zet je oubiijzer op middenste stand(3 bij mij)
3: Met twee lepeltjes maak je steeds een balletje en laat deze op het ingevette ijzer vallen en doe hem dicht en bak het wafeltje bruin.
4:leg hem dan op een stuk alufoli en smeer de stroop er op.
5:bak het volgende wafeltje en die leg je op de vorige en laat ze afkoelen.
ik hoop dat het allemaal lukt,groetjes Anita :happy: