Auteur Topic: spaghetti pompoen  (gelezen 1512 keer)

irmajo

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 34
  • Geslacht: Vrouw
  • Irene
spaghetti pompoen
« Gepost op: oktober 17, 2013, 16:05:03 »
Afgelopen weekend heb ik een spaghetti pompoen gekocht die ik vond op een grote pompoenenmarkt.
Het vruchtvlees van deze pompoen valt uiteen in sliertjes, wat het doet lijken op spaghetti,
daarom kun je het ook klaarmaken als vervanger van normale spaghetti en serveren met een lekkere saus.
Wij hebben er van gesmuld, de pompoen smaakt een beetje zoetig/nootachtig.

Er zijn diverse recepten op internet te vinden.

Hier volgt een basisrecept voor de bereiding van een pompoen van ca 1500 gram van Smulweb, je moet er dan zelf nog een saus bij maken:

In de oven:
Verwarm de oven voor op 175-180 C.
Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden en de zaadstrengen eruit.
Leg de pompoenhelften met de doorgesneden kant naar beneden in een flinke ovenschaal van ongeveer 30-23 cm.
Giet 1 cm warm water in de schaal.
Zet 45 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is als je er met een vork inprikt.

Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen
Schraap de binnenkant van de pompoen met een vork. Dan komen de strengen die op spaghetti lijken los.
Een pompoen van 3 pond levert 5 cups gekookte.

in de magnetron:
Snij de pompoen on de lengte doormidden, en haal de zaden en de zaadstrengen eruit.
Zorg dat je zeker weet dat de schaal inderdaad in de microwave past voordat je de pompoenen het water erin doet.
Leg de pompoenhelften met de doorgesneden kant naar beneden in een ovenschaal.
Giet 4 eetlepels water in de schaal en dek het geheel af met plastic wrap.
In de microwave zetten; 15 minuten op vol vermogen; ( 5 minuten per pond) of totdat de pompoen zacht is als je er met een vork in prikt.
Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen.
Schraap de binnenkant van de pompoen met een vork. Dan komen de strengen die op spaghetti lijken los.
Irene, dochter van moeder met DH (sinds 2006)