Auteur Topic: Taart  (gelezen 4874 keer)

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Taart
« Gepost op: oktober 11, 2013, 23:31:39 »
Ingrediënten
voor de biscuit:
2 eieren op kamertemperatuur
100  gr suiker
  50 gr  rijstenmeel
  50 gr  ketanmeel
5 gr bakpoeder

2 bekers slagroom a 250 ml
4 zakjes klopfix ( 2 per beker )
1 pot vruchten van hak
1 pot jam
4 eetlepels suiker ( voor de slagroom )
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de suiker tot schuim, voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng voorzichtig maar zorgvuldig.

Giet het mengsel in een beboterde en bebloemde springvorm en bak 10 minuten in de oven. Laat de biscuit afkoelen in de vorm.


deze heb ik 2x gemaakt en allebij doorgesneden dus had ik 4 lagen
1 laag besmeerd met jam , 1 laag met jam en slagroom , 1 laag met slagroom em bosvruchten ( uit pot goed uitlekken ) dan de laaste erbovenop en dun besmeerd met slagroom ( heb de slaroom wel geklopt met klopfix)
2 pakjes witte fondant , 1 pakje roze fondant ( bij de Jumbo ) en ik had wat witte gekleurd met groene kleurstof .
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

12cook

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1257
  • Geslacht: Vrouw
Re:Taart
« Reactie #1 Gepost op: oktober 11, 2013, 23:42:07 »
Hee Aatje, long time no see! Wel vertrouwd met de foto ondersteboven :-D
Ziet er goed uit! Goed weekend!

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Taart
« Reactie #2 Gepost op: oktober 12, 2013, 00:48:20 »
hi hi ja ik ben er weer ;-) ...leuk je reactie ! mss wordt het plaatje weer gedraaid voor me :-) fijn weekend !
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

petraw

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 4989
Re:Taart
« Reactie #3 Gepost op: oktober 12, 2013, 08:39:47 »
Wat mooi gemaakt zeg!
Ik neem aan dat ik je ook mag feliciteren? ;)

Adreg50

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 11333
  • Geslacht: Vrouw
  • Lachen is gezond
Re:Taart
« Reactie #4 Gepost op: oktober 12, 2013, 16:58:53 »
Ziet er weer heerlijk uit Aatje  :duimop:
Sinds januari 2004 coeliakie gediagnostiseerd.

zoekende mama

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 737
Re:Taart
« Reactie #5 Gepost op: oktober 13, 2013, 12:13:31 »
Je zegt biscuit.is het dan bros of zacht?

Ajta

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2009
  • Geslacht: Vrouw
Re:Taart
« Reactie #6 Gepost op: oktober 13, 2013, 18:44:37 »
 :duimop:
Coeliakie sinds februari 2008

MathFox

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 958
  • WisVos
Re:Taart
« Reactie #7 Gepost op: oktober 13, 2013, 23:10:30 »
Je zegt biscuit.is het dan bros of zacht?
Biscuit deeg is na de eerste keer bakken zacht en wordt dan gebruikt in (slagroom-) taart.

Bij de tweede keer bakken ("bis cuit" is Frans voor "nogmaals bakken") wordt het droog en bros als beschuit en lang houdbaar. (scheepsbeschuit)
Als ik sliertjes in de soep wil gooi ik er taugé in!

Tarwe-allergie, geen coeliakie.
Let hier op bij recensies en recepten.

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Taart
« Reactie #8 Gepost op: oktober 13, 2013, 23:42:04 »
Wat mooi gemaakt zeg!
Ik neem aan dat ik je ook mag feliciteren? ;)
ja klopt hi hi heb de taart voor mijn dochter gemaakt voor haar 20e Verjaardag :-)
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Taart
« Reactie #9 Gepost op: oktober 13, 2013, 23:46:47 »
Je zegt biscuit.is het dan bros of zacht?
i
Biscuit deeg is na de eerste keer bakken zacht en wordt dan gebruikt in (slagroom-) taart.

Bij de tweede keer bakken ("bis cuit" is Frans voor "nogmaals bakken") wordt het droog en bros als beschuit en lang houdbaar. (scheepsbeschuit)
ik heb m dus gewoon 1x gebakken ;-)
hij was echt heeerlijk....ik had de 2 biscuitbodems goed verpakt ingevroren 2 dagen ervoor ,en op de dag dat ik de taart ging vullen en bekleden heb ik het in de koelkast rustig laten ontdooien...ik had ergens gelezen dat het de smaak ten goede kwam , en het is handiger dat je het dan alleen nog maar hoef af te maken ;-)
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

zoekende mama

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 737
Re:Taart
« Reactie #10 Gepost op: oktober 14, 2013, 20:20:12 »
Oke dat heb ik nog nooit gehoord.

Klinkt intressant en sta alweer te popelen om het te gaan proberen :D

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Taart
« Reactie #11 Gepost op: oktober 14, 2013, 22:57:30 »
de taart was Super lekker ! was zo op hi hi
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

Adreg50

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 11333
  • Geslacht: Vrouw
  • Lachen is gezond
Re:Taart
« Reactie #12 Gepost op: oktober 15, 2013, 09:50:44 »
Welke maat springvorm heb je gebruikt aatje, ik wil het ook graag bakken heb een springvorm van 26 cm.
Sinds januari 2004 coeliakie gediagnostiseerd.

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Taart
« Reactie #13 Gepost op: oktober 15, 2013, 14:07:09 »
 
Welke maat springvorm heb je gebruikt aatje, ik wil het ook graag bakken heb een springvorm van 26 cm.
die van mij was ook 26cm ;-) succes !
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

lilly

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 555
Re:Taart
« Reactie #14 Gepost op: oktober 16, 2013, 08:44:14 »
Wat een prachtige taart. Hoe lang moet je ongeveer kloppen om de eieren met suiker tot scbuim te kloppen? En op welke snelheid? Ik ga het ook proberen. Lijkt me heerlijk!