Auteur Topic: Mediterane omelet (vegetarisch)  (gelezen 1035 keer)

MathFox

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 953
  • WisVos
Mediterane omelet (vegetarisch)
« Gepost op: oktober 09, 2013, 18:25:43 »
Ik had tijdens mijn vakantie in Turkije nog een behoorlijk stuk "feta" over en dat was de inspiratie voor dit recept: (ongeveer twee porties)

1 tomaat
2 okra's (of een groene paprika)
˝ ui
1 teen knoflook
4 eieren
peper
150 gram feta of vergelijkbare kaas
(olijf)olie om in te bakken

Snij de tomaat in blokjes en laat deze 10-15 minuten uitlekken.
Snij ondertussen de okra's en de ui en doe ze in een kom; knijp de knoflook uit en voeg de tomaten toe.
Voeg de eieren en peper aan de groente toe en klop het mengsel los; verbrokkel de de feta en meng deze door het eimengsel.
Bak in een koekenpan (anti-aanbak laag aanbevolen), keer om als de bovenkant gaar begint te worden.

Lekker met (glutenvrij) brood of aardappelpuree en een groene salade.
Als ik sliertjes in de soep wil gooi ik er taugé in!

Tarwe-allergie, geen coeliakie.
Let hier op bij recensies en recepten.