Auteur Topic: spijscake (glutenvrij en lactosevrij)  (gelezen 1471 keer)

sandra vd

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Vrouw
spijscake (glutenvrij en lactosevrij)
« Gepost op: september 08, 2013, 16:57:23 »
spijscake (mijn kids noemen dit Spacecake, en het moest zelfs getrakteerd worden op school!!! de hele klas glutenvrij  :D ze hadden er wel lol in  :lol:)

250 gr spijs
200 gr plantenmargarine (zacht of gesmolten)
50 gr suiker
3 eieren
100 gr maisena (glutenvrij!)
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker

doe de spijs, plantenmargarine, suiker en eieren in de mixer tot een gladde massa
voeg en maisena bakpoeder en vanillesuiker toe en meng dit goed door.

oven voorverwarmen op 150§ C en bakken in een cakevorm. ong 50 minuten.

dit spijscakerecept is voortgekomen uit dit koekrecept, ik heb dit echt honderden keren gebakken, en ze werden steeds lekkerder. mijn onstilbare verlangen naar cake heeft me doen besluiten het recept zo aan te passen dat het cakestructuur kreeg door de eieren.

spijskoekjes (bron: mevr van Wijngaarden AH receptenboek)
IngrediŽnten
200 gram spijs
1 eigeel
200 gram roomboter of plantenmargarine
150 gram suiker
1 theelepel geraspte citroenschil
200 gram bloem
.

Bereiden

snijd de boter in blokjes.doe de spijs,eigeel en boter in een kom en meng dit door elkaar.voeg de suiker,citroenrasp en bloem toe.kneed dit goed door.verdeel het deeg in 20 balletjes.leg de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat.bak de koekjes 10-15 min. op 160§C