Auteur Topic: Pannecotta.  (gelezen 5371 keer)

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29780
  • Geslacht: Vrouw
Pannecotta.
« Gepost op: december 21, 2004, 20:59:56 »
1/2 liter slagroom
40 gram suiker
1 zakje vanille suiker
4 5 blaadjes gelatine

Slagroom, suiker en vanille suiker bij elkaar in een pan doen en warm maken en 2
3 minuten laten koken.
Gelatine in koud water weken.
Pan van het vuur afhalen en gelatine er doorheen roeren.
Daarna in een vorm (tulband b.v.) gieten en 4 uur opstijven.

Lekker met een vruchten- of caramelsaus.

TIP: Bij AH in diepvries bosvruchten (pureren en over vorm gieten).

Eet smakelijk..........



Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

irene

  • Gold Member
  • Berichten: 1036
  • Geslacht: Vrouw
  • daimairah
Re:Pannecotta.
« Reactie #1 Gepost op: december 21, 2004, 22:00:18 »
he lies slagroom koken ??? ???
en waar is het recept van de sausjes :P :P :P :P :P :P
half werk he ;D ;D ;D
ivory en daimairah 20-01-2001,daimairah is 7 jaar gluten en tarwevrij.lengte 136 -25kg.

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29780
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pannecotta.
« Reactie #2 Gepost op: december 21, 2004, 22:12:54 »
Zo stond het op de yahoo groups. :o
Dus gecopieerd en hier neer gezet..
Maar je heb gelijk Slagroom koken ??? ???.(ik geloof wel dat dat kan)
Recept van de sausjes stond er niet bij.
Soezepoes :help:
Maar het leek mij wel lekker en makkelijk.
Gr Lies.
 :D



Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

irene

  • Gold Member
  • Berichten: 1036
  • Geslacht: Vrouw
  • daimairah
Re:Pannecotta.
« Reactie #3 Gepost op: december 23, 2004, 20:09:54 »
lies recept klopt wel hoor ::)
in het weekbad vriendin staat ook dit recept met saus :P
ivory en daimairah 20-01-2001,daimairah is 7 jaar gluten en tarwevrij.lengte 136 -25kg.

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29780
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pannecotta.
« Reactie #4 Gepost op: december 23, 2004, 20:16:53 »
Hoi Irene.
Dus slagroom kan je wel koken :)
En zet jij dan even de saus er bij ???
Gr Lies.
 :)



Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

irene

  • Gold Member
  • Berichten: 1036
  • Geslacht: Vrouw
  • daimairah
Re:Pannecotta.
« Reactie #5 Gepost op: december 23, 2004, 21:32:54 »
is wel plagiaat hoor lies,je zet mij aan tot snode dingen ;D
maar goed er staat een bessensaus bij
11/2dl witte wijn
1 blikje zwarte bessen op siroop (200gram)
3 eetlepels suiker
vanillestokje

bessensiroop met wijn en suiker en vanille stokje aan de kook brengen
kook dit op middelhoog vuur in tot de saus iets stroperig wordt.
lten afkoelen en dan de bessen erdoorheen scheppen.                            
ivory en daimairah 20-01-2001,daimairah is 7 jaar gluten en tarwevrij.lengte 136 -25kg.

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29780
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pannecotta.
« Reactie #6 Gepost op: december 23, 2004, 21:45:49 »
Hoi Irene.
Dat is lekker.
Bedankt.
Gr Lies.
 :kerst5:



Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

Rain

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 6625
  • Geslacht: Vrouw
Re: Pannecotta.
« Reactie #7 Gepost op: oktober 06, 2007, 00:37:56 »
Kan ik dit een dag van te voren maken en de saus de dag er na op warmen ofzo?  :?:

Moeder van Ivy (2006) Niya en Yale (coeliakie) (2007) en ook man lief heeft coeliakie evenals zijn broertje.

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 15043
  • Geslacht: Vrouw
Re: Pannecotta.
« Reactie #8 Gepost op: oktober 06, 2007, 01:32:14 »
Als die pannecotta toch minimaal 4 uur moet opstijven lijkt het mij dat je dat 's avonds kan maken en dan 's nachts laat opstijven en dan de volgende dag pas de saus maken.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"