Op dit forum staat wel een recept voor speculaasbrokken. Misschien is dit wel aan te passen en kan je er pepernoten van maken. Misschien hoef je alleen het meel aan te passen naar die je zelf altijd gebruikt. En van die lap deeg kan je denk ik wel kleine bolletjes maken.
Hier het recept nogmaals:
Speculaasbrokken
Ingrediënten:
- 150 gram Mix C van Dr. Schär
- 117 gram margarine
- 75 gram bruine basterdsuiker
- iets minder dan 2 afgestreken theelepels bakpoeder
- 5 gram speculaaskruiden
- wat zout
Bereidingswijze:
1. Doe alles bij elkaar in een kom, behalve de margarine. Begin met de basterdsuiker en zorg dat die goed klontvrij is.
2. Kneed het beslag of gebruik een mixer met deeghaken.
3. Doe de margarine erbij, beetje gesmolten in de magnetron (half vermogen) of in kleine stukjes gesneden.
4. Weer het beslag kneden of mixen met de deeghaken.
5. Doe bakpapier op de bakplaat.
6. Schep met twee lepels het deeg erop.
7. Rol dit uit met een deegroller. Omdat het deeg erg kleverig is, kun je wat plasticfolie op het beslag doen en daaroverheen rollen met de deegroller. Aan het eind haal je het folie er voorzichtig vanaf. Het deeg moet 1 - 1,5 centimeter dik zijn.
8. Laat het deeg één uur rusten.
9. Verwarm de oven voor op 175 graden (gasoven stand 3 ā 3,5; heteluchtoven 150 graden).
10. Bak de speculaas in het midden van de oven in 35 minuten gaar.
11. Snijd de speculaas in stukken en laat ze afkoelen op keukenpapier.