Auteur Topic: producten die goed/slecht gaan  (gelezen 248387 keer)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 7942
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1200 Gepost op: december 05, 2017, 10:46:28 »
Ik heb nu achterhaald waarom we ziek worden van vis, zelfs als die vers op ijs ligt en verder niet is bewerkt: het schaafijs waar de vis op ligt bevat zout. Aangezien we van verschillende soorten zout ziek worden (jozo zout, Keltisch zeezout, Guťrande zout, Himalaya zout), zal dat het probleem zijn. Nu op zoek naar een visser om samen een oplossing te vinden. We hebben heel dringend jodium nodig om een schildklierziekte te voorkomen. Van jodiumsupplementen worden we ziek. En zoon heeft vette vis nodig om zwaarder te worden.

Ik heb net een half hert besteld uit een Duits bos. Heerlijk vlees, maar de ervaring leert dat wild vlees nogal mager is. Ook de wilde ganzen die we eten zijn niet vet. Vis zou een welkome aanvulling zijn op ons menu. ;)

Mijn man zegt, dat we zelf maar een hengeltje uit moeten gooien.  :P :D
Mijn zoon (18) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

alexandra1980

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 589
  • Geslacht: Vrouw
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1201 Gepost op: december 05, 2017, 11:58:50 »
Vervelend Tine! Wel fijn dat je nu de oorzaak gevonden hebt.
Misschien is kelp of zeewier een oplossing voor jullie? Je hebt daar maar heel weinig van nodig voor veel jodium.
Je hebt ook lugolís jodium, dat is jodium in een hele hoge dosering. Ik heb het nooit getest omdat ik schildklier patiŽnt ben, maar het bevat maar heel weinig ingrediŽnten. Dat hoef je dan maar eens per week te nemen, een druppel per keer.

Vanavond is pakjesavond, misschien komt er wel een hengel door de schoorsteen, hoef je alleen de vis nog maar te zoeken  :D
Succes met jullie zoektocht!
Ziektes: hashimoto (schildklier), factor v leiden en coeliakie.

Adreg50

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 11476
  • Geslacht: Vrouw
  • Lachen is gezond
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1202 Gepost op: december 07, 2017, 13:55:37 »
Vervelend Tine! Wel fijn dat je nu de oorzaak gevonden hebt.
Misschien is kelp of zeewier een oplossing voor jullie? Je hebt daar maar heel weinig van nodig voor veel jodium.
Je hebt ook lugolís jodium, dat is jodium in een hele hoge dosering. Ik heb het nooit getest omdat ik schildklier patiŽnt ben, maar het bevat maar heel weinig ingrediŽnten. Dat hoef je dan maar eens per week te nemen, een druppel per keer.

Vanavond is pakjesavond, misschien komt er wel een hengel door de schoorsteen, hoef je alleen de vis nog maar te zoeken  :D
Succes met jullie zoektocht!

 :D :duimop:
Sinds januari 2004 coeliakie gediagnostiseerd.

ria2

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1203 Gepost op: december 11, 2017, 12:28:26 »
Goedgekeurd: Hazelnoten. Te koop bij www.dehazelarij.nl te Ospel

Ik ben nog steeds op zoek naar aardappelen waarbij ik geen klachten heb. Tot nu bestel  ik opperdoezen bij boer Stam in Opperdoes.
Maar een ander soort aardappel  kan ik op dit moment niet vinden. De tuinder waar ik voorheen aardappelen kocht is door zijn voorraad heen. Deze  tuinder verbouwde geen enkele soort granen, dus kocht ik daar.


tine

  • Gold Member
  • Berichten: 7942
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1204 Gepost op: december 11, 2017, 20:12:55 »
Vorige winter heb ik de aardappels gegeten van Odin (reformwinkel), ze zaten in een zak, die zou je misschien kunnen proberen, ik meen dat het ras Raja was, maar dat weet ik niet meer zeker, je kunt vragen of ze ze achter in het magazijn willen bewaren (niet in de buurt van brood). 

En wat een leuk adresje voor de hazelnoten! Bedankt!  :duimop:
Mijn zoon (18) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.