Auteur Topic: producten die goed/slecht gaan  (gelezen 291457 keer)

Annikka

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 3226
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #405 Gepost op: januari 01, 2014, 13:41:37 »
Meray is blijkbaar een betrouwbaar merk, ik zie je daar vaker positief over schrijven :)

Is het een idee om die rozijnen een nacht te weken, uit te knijpen en dan door een zeef te drukken? Kun je lekker 'broodsmeersel' van maken.
Of zijn de pitjes te klein?
Ik dacht altijd dat alleen in krenten pitjes zaten :oo:
Geen officiŽle diagnose voor coeliakie. Ik eet glutenvrij sinds februari 2010. Ik verdraag ook geen soja, suiker, dierlijke melkproducten en veel E nummers. Ik heb naast glutenproblemen, chronische vermoeidheid en astma. Bij periodes heb ik last van reuma en fybromyalgie.

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8566
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #406 Gepost op: januari 03, 2014, 11:37:47 »
Goedgekeurd (denk ik): wilde zalm glutenvrije visboer Hilvis (1 keer getest)

Afgekeurd:
- aardbeienjam Ekoland (deze probeerde Tom voor het eerst)
- blik erwten Euroshopper AH (ik wilde gisteren een keer makkelijk doen... daarna moe moe moe, niet kunnen inslapen, koud, rode wangen/ jeuk, laiwaaidarmen, vandaag maar liefst 6 cm foute ontlasting  :o ...dat wordt bankhangen vandaag, jammer, het ging net zo lekker gisteren, zelfs de kerstboom opgeruimd en huis aan kant gemaakt)
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

tinekev

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 49
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #407 Gepost op: januari 03, 2014, 13:18:00 »
Tine, ik zie vaak voedingsmiddelen voorbijkomen waar ik nu ook op moet letten, namelijk de voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan biogene aminen, histaminevrijmakers en histaminevrijmakende additieven. Ik heb getwijfeld of ik hierover zou melden, maar ik zie veel overeenkomsten. Ik heb namelijk al eerder gemeld van de hoofdpijn nav komijnekaas. Ik ben naar een gespecialiseerde dietist geweest en in de week dat ik het voedseldagboek voor haar heb bijgehouden had ik veel jeuk (met name tussen schouderbladen en soms armen en benen) en 's nachts was het ergst. De dietist zei dat er geen gluut meer in mijn voeding zat, maar dat de klachten kunnen worden veroorzaakt door histamine. Ik at veel bananen, citrusfruit, tomaat (en blik voor sauzen), kruiden en specerijen.
Ik ben op haar advies een antihistaminica gaan gebruiken en die onderdrukt bijna alle jeuk. Daarnaast probeer ik uit te zoeken welke voedingsmiddelen klachten kunnen geven. Het blijft zoeken, maar ik weet dat jullie niet tegen additieven kunnen, maar had jij al eens gehoord van de biogene aminen etc.?

Groetjes Tineke

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8566
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #408 Gepost op: januari 03, 2014, 14:30:12 »
Ja, ik heb ervan gehoord. Maar van alles waar we ziek van worden, is altijd nog wel een variant te vinden waar we niet ziek van worden, van een ander merk, of uit een ander land.

En mijn zoontje en ik reageren verschillend op gluten, ik met jeuk en rode bultjes (DH), astma, schildklierklachten, koud, opgeblazen, etc. etc. mijn zoontje krijgt hoofdpijn, buikpijn, misselijk, evenwicht weg, verkouden, slecht horen etc. etc. een lange lijst. Overeenkomst is wel dat we allebei niet kunnen inslapen en de volgende dag drijvende ontlasting hebben.

Bananen, citrusfruit en tomaten geven geen problemen, zolang het maar niet uit een blikje of potje komt. Dat de dietiste je vertelt dat je geen gluten meer binnenkrijgt: dat kan nooit kloppen. Natuurlijk krijg je nog kleine beetjes gluten binnen. Dat zit namelijk in zo'n beetje alles wat uit een fabriek komt. De vraag is natuurlijk wel, of het jouw klachten verklaart. Het kan heel goed zijn dat jouw klachten niet komen door glutensporen, maar inderdaad door iets anders. En dan kan dit voor jou wel eens het goede spoor zijn. En dat is dan eigenlijk wel goed nieuws, want dan kun je voorzichtig proberen je eetpatroon wat uit te breiden. Of valt er toch veel af? Zo zie je maar, het loont als je een goede dietiste treft. Ik ben heel benieuwd wat je zoal wel/ niet kunt eten, dat is vast nog een heel gepuzzel.
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

tinekev

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 49
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #409 Gepost op: januari 03, 2014, 14:47:56 »
Bananen geven heel veel jeuk. Tomaat uit blik, scherpe kruiden, kaas, vooral belegen en ouder, tilapia, pangasius, tonijn, ketjap, warschijnlijk gist, noten en pinda's eet ik niet dagelijks, kaneel, citrusfruit niet dagelijks. Verder probeer ik zoveel mogelijkte varieren in groente- en fruitsoorten.

Groetjes Tineke

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8566
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #410 Gepost op: januari 03, 2014, 16:34:27 »
Ja idd een deel van het lijstje komt overeen. Kun je nu genoeg dingen vinden zonder histamine? En kun je proberen of glutenvrije producten (meel, brood, koek, pasta) een laag histaminegehalte bevatten? (als daar lijstjes van bestaan, geen idee, of je moet naar de hoofdingredienten kijken). Want dan wordt het weer iets makkelijker, denk ik.
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

tinekev

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 49
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #411 Gepost op: januari 03, 2014, 16:47:07 »
Ontbijt is nu yoghurt (bio+) met kristalsuiker en een peer en een paar eetlepels haver (provena). Dan 2x per dag warme maaltijd.
Tussendoor fruit (appel, peer, kiwi, sharon, soms citrusfruit) en de kastanje- en boekweitcrackers van Le pain des fleurs, besmeerd met monchou, philadelpia of andere ongerijpte kaas. Dus dat gaat. Misschien ben ik ook niet supergevoelig en kan ik weer iets meer graanprodukten zoals haver en die boekweitcrackers. Ook wil ik weer rijstwafels proberen. De klachten lijken voor een deel dezelfde als glutenreactie, wat het lastig maakt het uit te zoeken. En meestal maar 1 ding, soms 2x per dag iets proberen.
Groetjes Tineke

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8566
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #412 Gepost op: januari 03, 2014, 17:07:13 »
Crackers, rijstwafels, koekjes en brood... wie weet, gaat er een wereld voor je open! Maar idd doe rustig aan, 1 ding tegelijk. Toch wel een fijn idee dat je dan 'meer 'gewone' glutenvrije dingen kunt proberen. Succes ermee, Tineke, hou ons op de hoogte hoe het gaat. Misschien kun je op den duur een glutenreactie en een histaminereactie uit elkaar houden.
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

knoppie

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 734
  • Geslacht: Vrouw
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #413 Gepost op: januari 03, 2014, 17:38:46 »
Ontbijt is nu yoghurt (bio+) met kristalsuiker en een peer en een paar eetlepels haver (provena). Dan 2x per dag warme maaltijd.
Tussendoor fruit (appel, peer, kiwi, sharon, soms citrusfruit) en de kastanje- en boekweitcrackers van Le pain des fleurs, besmeerd met monchou, philadelpia of andere ongerijpte kaas. Dus dat gaat. Misschien ben ik ook niet supergevoelig en kan ik weer iets meer graanprodukten zoals haver en die boekweitcrackers. Ook wil ik weer rijstwafels proberen. De klachten lijken voor een deel dezelfde als glutenreactie, wat het lastig maakt het uit te zoeken. En meestal maar 1 ding, soms 2x per dag iets proberen.
Groetjes Tineke

Mischien kan je ons hier op de hoogte houden, ben wel benieuwd

alexandra1980

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 650
  • Geslacht: Vrouw
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #414 Gepost op: januari 07, 2014, 12:35:05 »
Afgekeurd: ah diepvries sperziebonen
Ziektes: hashimoto (schildklier), factor v leiden en coeliakie.

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8566
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #415 Gepost op: januari 07, 2014, 14:45:25 »
Ik zag later dat er op het 'foute' blik erwten van Euroshopper AH ook geen glutenvrij logo stond  :z Op jouw diepvries sperziebonen wel?
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

alexandra1980

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 650
  • Geslacht: Vrouw
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #416 Gepost op: januari 07, 2014, 18:51:29 »
Geen idee, heb de zak niet meer.
Ziektes: hashimoto (schildklier), factor v leiden en coeliakie.

12cook

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1268
  • Geslacht: Vrouw
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #417 Gepost op: januari 07, 2014, 19:50:30 »
@Tine, ik heb bij euroshopper producten nog nooit een icoontje gevonden. volgens mij is dat deel van de lage prijs, ze doen niet aan teveel informatie verstrekken.

knoppie

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 734
  • Geslacht: Vrouw
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #418 Gepost op: januari 07, 2014, 20:05:41 »
Bij euroshopper is het zo dat ze niet melden als iets glutenvrij is maar wel als het sporen van gluten kan hebben(volgens hun)

Annikka

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 3226
Re:producten die goed/slecht gaan
« Reactie #419 Gepost op: januari 11, 2014, 13:25:21 »
Een lichte glutenreactie op de vitamine D tabletjes van Hema bij mijn zoon en bij mij. We werden er allebei wat suf/duf van.
Niet helemaal verbazingwekkend want de supplementen van de Hema zaten al in de verdachte hoek.
Geen officiŽle diagnose voor coeliakie. Ik eet glutenvrij sinds februari 2010. Ik verdraag ook geen soja, suiker, dierlijke melkproducten en veel E nummers. Ik heb naast glutenproblemen, chronische vermoeidheid en astma. Bij periodes heb ik last van reuma en fybromyalgie.