Auteur Topic: producten die goed/slecht gaan  (gelezen 297603 keer)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8611
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1245 Gepost op: september 14, 2018, 10:26:55 »
Klopt. Maar kijk even bij de ingrediŽnten: Allergie-informatie: gemaakt in een bedrijf waar ook noten, pinda's en sesamzaad worden verwerkt.. Daar staat geen tarwe of gluten bij.
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

Henk87

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 17
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1246 Gepost op: september 21, 2018, 16:19:43 »
jammer dat de hazelnoten niet goed gaan dat is een mooie bron van vitamines en mineralen :"

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8611
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1247 Gepost op: september 21, 2018, 20:21:20 »
De hazelnoten komen nu vers van de boom. Ik heb bij een boer een voorraad besteld. Misschien kun je ook zo iemand vinden? Of kijken op de wildplukwijzer http://wildplukwijzer.nl/ Of hier bv. http://hazelnoten.com/verkoop
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

alexandra1980

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 652
  • Geslacht: Vrouw
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1248 Gepost op: september 22, 2018, 15:28:24 »
jammer dat de hazelnoten niet goed gaan dat is een mooie bron van vitamines en mineralen :"

Als je noten in de schil koopt, ze thuis afspoelt en dan zelf kraakt gaat het goed Henk. Ik koop momenteel hazelnoten van tovano en kraak ze. Had ze eerder ook van de ah. Andere noten heb ik niet geprobeerd.
Ziektes: hashimoto (schildklier), factor v leiden en coeliakie.

Henk88

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 75
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1249 Gepost op: oktober 09, 2018, 06:19:27 »
Gaat de vis in blik nog steeds goed?

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8611
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1250 Gepost op: oktober 17, 2018, 18:17:58 »
Goedgekeurd: biodynamische druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn (bij Delft).

Ze staan in de kas en zijn tot begin november te koop.

http://www.druivenkwekerij.nl/
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

Henk88

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 75
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1251 Gepost op: oktober 17, 2018, 22:18:05 »
Welke gaan goed ze hebben 8 verschillende soorten  :duimop:en heb je toevallig ook net sap geprobeerd?

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8611
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1252 Gepost op: oktober 18, 2018, 10:34:06 »
Ik had de blauwe Frankenthaler en de muskaatdruiven. Ze kosten 10 euro per kilo. Ik heb een deel gedroogd in de oven, het is een soort fruitleer geworden, nogal groot formaat rozijnen, voor mijn zoon om mee te nemen naar school. Hij neemt nu 2 thermosflessen yoghurt mee, maar dat is niet genoeg om de dag door te komen. Hij vindt de reuzerozijnen net snoepjes.   
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

Stefaan

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 13
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1253 Gepost op: november 02, 2018, 08:25:36 »
Beste Stefaan,

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze olijfolie is 100% glutenvrij. Bevat enkel olijfolie eerste koude persing in een perserij waar enkel biologische olijfolie wordt verwerkt. In de wijde omgeving van onze boomgaard worden er ook geen tarwegewassen geteeld.
Mijn echtgenote is ook gluten intolerant en gebruikt onze olijfolie dagelijks.
En mijn vroegere buurman, een Canadees, had zoals jij een erg zware vorm van gluten-allergie. Hij gebruikte onze olijfolie ook zonder problemen. Hij is terug naar Canada verhuisd en laat regelmatig olie opsturen naar daar.

Met vriendelijke Groetjes,
Jan van Remortel
Olijfolieshop.be
M. +32 475 77 48 00

misshilde

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 293
  • Geslacht: Vrouw
  • 0-glutendieet / GAPS
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1254 Gepost op: november 02, 2018, 14:03:50 »
Bedankt voor de tip! Laat het even weten als je hem geprobeerd hebt als je wil :ja:? Naar Nederland verzenden kost 18,- dus best prijzig. Dus wel fijn om een (extra) ervaring te horen ;).

Omdat ik benieuwd was naar de precieze afkomst van de olijven had ik er nog even op gegoogeld en vond ik dit over de boomgaard, jammer dat ze dat zelf niet op hun website vermelden. Ik deel de link hier even: https://www.dewijnerie.be/Olijfolie-kopen#filter:d2bf51aca6b0675f63681a07b1d6200f.

Ik hoop overigens wel dat die "aroma's" die ze in andere oliŽn gebruiken niet in contact komen met de naturel olijfolie, dat zou mogelijk risico met zich mee brengen.
Diagnose Coeliakie sinds 2014 (na jarenlang hevige klachten). Nul-glutendieet vanwege extreme gevoeligheid voor (spoortjes) gluten. Op dit moment in de vorm van het GAPS-dieet (darmherstel). Darmherstel verloopt traag ivm zeer vaak (onvoorziene) glutenreacties.

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8611
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1255 Gepost op: januari 24, 2019, 15:04:13 »
Goedgekeurd: kiwi's uit eigen land. In de buitenlucht geteeld in Bunnik, op een veld uit de wind. Te koop van eind november tot half januari op vrijdag of zaterdag bij boerderij 'Nieuw Slagmaat' (soms ook bij Marqt). https://www.nieuwslagmaat.nl/
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

Christine

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 5
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1256 Gepost op: januari 25, 2019, 10:54:01 »
Wat mooi dat die goed gaan. Ik heb ze zien groeien deze zomer  :)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8611
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1257 Gepost op: januari 25, 2019, 21:47:48 »
Ha, dat is toevallig! Leuk adresje bij de boer om groente en fruit te halen.

Dit jaar was het erg warm, geen wonder dat de kiwi's het goed deden. Ben benieuwd naar volgend jaar!
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

misshilde

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 293
  • Geslacht: Vrouw
  • 0-glutendieet / GAPS
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1258 Gepost op: februari 26, 2019, 12:10:37 »
Tine, even checken, de olijfolie van Il Casolare van Ekoplaza ging uiteindelijk ook niet goed?
Diagnose Coeliakie sinds 2014 (na jarenlang hevige klachten). Nul-glutendieet vanwege extreme gevoeligheid voor (spoortjes) gluten. Op dit moment in de vorm van het GAPS-dieet (darmherstel). Darmherstel verloopt traag ivm zeer vaak (onvoorziene) glutenreacties.

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8611
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: producten die goed/slecht gaan
« Reactie #1259 Gepost op: februari 26, 2019, 16:03:06 »
 :nee:

Ik heb nu deze, en gebruik het alleen als het echt niet anders kan bv. om mayonaise mee te maken of om spareribs in te marineren daar kun je geen roomboter voor gebruiken: https://www.ah.nl/producten/product/wi121662/monini-olijfolie-gran-frutatto-extra-vierge

Hij is ook erg lekker (kwam als beste uit een smaaktest van experts) en niet zo bitter als die van Luque die ik eerst had voor spareribs.

We eten er een klein beetje van, als we mayo bij frietjes hebben een keertje in het weekend, en dat is net te doen, klachten zijn er wel, maar mild (mijn zoon slaapt wat onrustig/ kan moeilijk in slaap komen, en zijn neus zit dicht, maar dat heeft hij er soms voor over).

De mayo lukt ook goed hiermee, het is olie, een ei en een beetje zout, meer niet, daar gaat de staafmixer op en het is in een mum van tijd klaar. O ja, ik doe een beetje yoghurt erdoor voor een zuurtje (citroen gaat niet goed bij ons).

Ik heb trouwens appelazijn gemaakt! Heel simpel, gewoon schillen en klokhuizen die je overhoudt als je appelmoes maakt onder water zetten. Heb het nu 2 keer gedaan, ik hoop de hoeveelheid te vermeerderen, er zijn niet zo lang meer appels uit eigen land, dus ik moet opschieten.

Nu kan ik weer kaas maken, want dat is melk + zuursel (van de appelazijn dus; gewone azijn wordt trouwens gemaakt mbv tarwe of rogge, dat wist je ws al), en een beetje zout. Mijn zoon kijkt er al naar uit, hij vindt kaas lekker op zijn pannenkoeken of toast.

Ik heb ook appelstroop gemaakt, maar zoon heeft liever zijn kokosbloesemsuiker (Royal Green) op zijn pannenkoeken, ik zelf vind de appelstroop heel lekker op appelpannenkoeken. Die kan ik echter niet zo vaak eten, omdat ik het meel bewaar voor mijn zoon, zodat hij zo lang mogelijk iets te eten heeft (het duurt nog lang tot ik in september nieuwe mais heb).

Zelf eet ik nu veel kliekjes van de vorige dag, yoghurt en eieren, en ik ben net begonnen aan de wintervoorraad groente in de vriezer (bizar dat we zo lang verse groente hebben kunnen eten van het land!).

Op dit moment gaan bananen goed heb ik ontdekt, ik at de eerste bananen uit Nederlandse kas van de universiteit Wageningen (ik mocht ze testen dat was superaardig), daarna heb ik Chiquita bananen gegeten en bio bananen van AH, met goed resultaat, dus ik eet ook ei-banaan-pannenkoeken als ik honger heb of een banaan tussendoor. Zoon eet graag gebakken bananen met walnoten. In de zomer (als het nog steeds goed gaat) kunnen we weer banaanijs eten, dat is een fijne uitbreiding van het menu, er hoeft geen suiker door, dat is handig (kokosbloesemuiker combineert niet goed met fruit en room). 

Morgen komen er nieuwe kuikens die snel groeien, ik ben erg benieuwd, het hok staat klaar in de kamer met een warmtelamp erboven, ze krijgen glutenvrij eten: rijstmeel, maismeel, kikkererwtenmeel, totdat ze iets groter zijn, dan kunnen ze de graantjes eten van mijn legkippen, en ook lekker naar buiten. Ik denk dat deze vleeskuikens maar heel even 'schattig' zijn ;) dus we moeten genieten van de eerste groeifase en het gezellige gepiep in de kamer. Ben benieuwd hoe de katten zullen reageren, gisteren lag er eentje prinsheerlijk in het hok dat ik net schoongemaakt had, toen het deurtje nog openstond. ;)

Volgende week ga ik de eerste pootuitjes halen, sjalotjes gaan hier het beste, dan begint het nieuwe tuinseizoen ook alweer.
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.