Auteur Topic: Yoghurtijs met glucose van mais  (gelezen 161 keer)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8538
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Yoghurtijs met glucose van mais
« Gepost op: juli 26, 2019, 09:14:56 »
De Jumbo verkoopt yoghurtijs met glucosestroop van mais (en geen waslijst aan ingrediŽnten), fijn dat ze het erbij zetten wat de herkomst is van de glucose https://www.jumbo.com/rupert-on-a-stick-100-(h)eerlijk-yoghurt-ijs-op-een-stokje-4-stuks/226689DS/
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

Stefaan

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 12
Re: Yoghurtijs met glucose van mais
« Reactie #1 Gepost op: augustus 11, 2019, 18:49:41 »
Esdoornsuiker gaat bij hogere dosis niet goed, rietsuiker en kristalsuiker ook niet. Ik vermoed dat het komt door koolzuurgas dat door bacterien aangemaakt is op graancultuur.
De gewone esdoornsiroop geeft geen klachten. Spuitwater gaat bij mij ook vaak slecht. Ik drink enkel Bru omdat dit natuurlijk bruishoudend is. Na een grote fout eet ik een tijd een histaminebeperkt dieet. Vooral histaminevrijmakers zijn een kwaal bij mij zoals cacao, citrusvruchten, aardbei, tomatenpuree en diverse pijnstillers. 

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8538
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: Yoghurtijs met glucose van mais
« Reactie #2 Gepost op: augustus 11, 2019, 20:03:11 »
Misschien speelt ook mee hoe zuiver de suiker(stroop) is https://www.biogezond.be/assets/ahornsiroop_2013_juni_p16-17_ok.pdf

Ik heb zelf palmsuiker uit Thailand in huis om een keer te testen (daar groeit geen tarwe dus nauwelijks risico op kruisbesmetting).
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.