Auteur Topic: Snickerdoodles 2  (gelezen 1227 keer)

Rozemarijn

  • Gold Member
  • Berichten: 3154
  • Geslacht: Vrouw
  • Het is beter gluten te geven dan te eten.
Snickerdoodles 2
« Gepost op: december 31, 2012, 14:47:50 »
Met de kerst kreeg ik van mijn schoonmoeder een trommel vol snickerdoodles. Het recept is van mijn Amerikaanse schoonzus en iets anders dan het recept dat hier al staat en ik vind ze zo lekker dat ik jullie dit recept niet wil onthouden.

360 gr Mix C
225 gr boter
320 gr suiker
2 eieren L
2 theelepels cream of tarter
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout

Om doorheen te rollen:
4 eetlepels fijne suiker
4 theepepels kaneel

De oven voorverwarmen op 180 graden hetelucht. Boter zacht roeren met de suiker. De eireren 1 voor 1 toevoegen en doorroeren. Bloem in gedeelten toevoegen. Vervolgens het deeg een uur in de koelkast laten opstijven, anders is er niets mee te beginnen.

Van het deeg balletjes rollen zo groot als een bitterbal. Vervolgens door het suiker/kaneelmengsel rollen. Ver uit elkaar op de bakplaat leggen (ik deed er 8 per keer). Circa 10 minuten bakken, zodat ze van binnen nog een beetje zacht zijn, maar wel gaar.

Eet smakelijk!
Groetjes, Rozemarijn
Diagnose DH (okt 2003) en coeliakie (2004)
2 dochters, Sofie (2008) en Lotte (2010)
Sofie heeft sinds okt 2011 diabetes type 1 en nu waarschijnlijk ook coeliakie. In januari 2013 volgt de scopie.

tantenaatje

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 389
  • Geslacht: Vrouw
Re:Snickerdoodles 2
« Reactie #1 Gepost op: december 31, 2012, 15:25:56 »
Dat klinkt erg lekker!!! Ga het snel een keer uitproberen!