Het recept van de biscuitbodem,
4 grote eieren
100 gram witte basterdsuiker
1 theelepel citroenrasp (of 1 zakje vanille suiker
100 gram schär C
springvorm van 24 cm doorsnede
Boter om in te vetten en gezeefd
gv paneermeel.
Verwarm de oven tot 165 graden.
Vet de springvorm in en bestrooi met gezeefd gv paneermeel.
Doe de eieren, suiker en citroenrasp in een kom en mix 12-15 min op de hoogste snelheid met de mixer.
Het moet een dikke schuimige massa zijn die als een dik lint van de garde loopt.
Zet een kookwekker zodat je zeker weet hoe lang je gemixt hebt!
Zeef de bloem er boven en schep het luchtig door het eimengsel, dus NIET meer mixen.
Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar en bruin.
Zet de oven uit en laat de vorm er nog 5 min in staan.
Maak met een mes de rand los en haal de rand van de springvorm.
Laat de cake (met bodem) op een rooster helemaal afkoelen, haal dan de bodem er af.
Bewaar de cake in een plastic zak als je hem de volgende dag (of na twee dagen ) gaat opmaken.
Ik maak dit precies zo. Dit is het recept zoals hij in de glutenvrij van september 2010 stond, hij is me op deze manier nog nooit mislukt.
Groetjes Angela