Auteur Topic: Zoontje 3 ook astma?  (gelezen 1792 keer)

ylaisa

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 40
Zoontje 3 ook astma?
« Gepost op: september 14, 2012, 14:10:57 »
Hoi, eerder al een ander bericht geplaatst zie "spannende tijden voor ons zoontje van 3"
Ben zo blij dat dit forum zo anoniem is...daar mijn directe omgeving mij waarschijnlijk gestoord vind en ik mn kind ziek aanpraat..althans dat gevoel krijg ik en werd gister deels bevestigd door mijn man die aangaf dat ik overal wel wat achter kan zoeken.
De klachten zoals buikpijn veel ontlasting moeheid weet ik nu te plaatsen in t hokje Coeliakie...maar nog altijd blijft ik vraagtekens zetten bij zijn kortademigheid..daarom wilde ik zijn hartruisje verder laten onderzoeken..wat nu ( gelukkig ) nav een filmpje ECHT onschuldig is ( beweging van trilhaartjes/goed te horen als ruis doordat hij mager is )...
Sinds deze week heeft ons zoontje een droge hoest ( geen geroggel in keeltje hoorbaar ) wat voornamelijk s nachts opspeelt en na actief spelen...daarvoor heeft hij deze periodes ook weleens gehad..Tevens na het spelen moet hij zichtbaar bijkomen...snelle ademhaling..hijgen bijna...terwijl zijn tweelingzusje daar geen last van heeft en ze bij wijze van hetzelfde rondje hebben gerend. Gister in het park kon hij niet meerennen..en zei hij ( hartverscheurend ).."mama ik moet uitrusten" . Dit breekt mijn hart...want hij moet kind kunnen zijn..en kunnen rennen etc!! Het is zo overduidelijk dat zijn lichaampje zoveel tijd nodig heeft te herstellen na iets actiefs..dat lijkt me niet gezond...EN...daar komt nogeens bij kijken dat mijn man astma heeft..dus snap uberhaupt zijn reactie niet!!!  :<........Misschien maak ik mezelf wel gek...maar mijn gevoel heeft eerder gelijk gehad...en mijn gevoel zegt nu dat er meer speelt..hier kan ik dan toch niet omheen?! As maandag naar MDL-arts..kinderarts die gespecialiseerd is in maag-darm-lever..zou ik dit ook ter sprake kunnen brengen..zodat ze igg even kan luisteren?
Pffffffffff ik sta hier echt alleen voor..heb ik het gevoel..

Iveeke

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 139
  • glutenvrijekeuken
Re:Zoontje 3 ook astma?
« Reactie #1 Gepost op: september 14, 2012, 14:18:09 »
Als jij je zorgen maakt, zou ik dat zeker aankaarten bij de kinderarts!  Daar zijn ze immers voor hoor  ;)

Ik kan me voorstellen dat je meteen richting astma denkt als je man dit heeft, maar als dit pas sinds een week speelt, zou ik eerder geneigd zijn in de richting van een luchtweginfectie denken.
Wat je omschrijft, ervaar ik namelijk altijd als ik dit heb ťn het kan weken op voorhand al voor kortademigheid zorgen hier.
Het is immers zo dat het immuunsysteem van je zoontje nog niet terug op z'n positieven is en dus is hij vatbaarder voor virussen en bacterieŽn...

Dus, meteen maar vertellen aan de arts, nu je er toch komt  :oo:
Coeliakie ťn reageer hťťl gevoelig op alles van tarwe (MGD) (nov 2008), iGg-immuundefficiŽnt, bijnierschorsinsufficiŽntie, Ijzerstapelingsziekte, FM, RA,...

tine

 • Gold Member
 • Berichten: 8691
 • Geslacht: Vrouw
 • Nulglutendieet
Re:Zoontje 3 ook astma?
« Reactie #2 Gepost op: september 14, 2012, 14:25:29 »
Jouw kind heeft coeliakie: logisch dat hij snel moe is! Mijn zoontje was zo moe, dat hij alleen maar kon slapen... 's ochtends lag hij in bed, kwam eruit, at wat (spuugde dat uit) en ging snel weer terug naar bed waar hij uren verder sliep. De darmen van een kind met coeliakie werken niet goed. Dus nemen ze niet genoeg voedingsstoffen op. Dus ontwikkelt het kind tekorten aan allerlei stofjes. En dat betekent: minder sterke spieren, meer vermoeid, minder coordinatie, etc.

Mijn zoontje had ook astma... wat verdweeen dankzij zijn glutenvrije dieet. Dus: kaart gerust je zorgen aan bij de arts, maar geloof me: het komt goed.  ;)
Mijn zoon (20) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

Annikka

 • Gold Member
 • *****
 • Berichten: 3226
Re:Zoontje 3 ook astma?
« Reactie #3 Gepost op: september 14, 2012, 14:48:07 »
Mijn jongste had toen hij klein was regelmatig een piepende ademhaling, veel hoesten en benauwd. Volgens onze huisarts was dit geen astma. Volgens ons had hij dit wel, maar werd dit ontkend net zoals de koemelkallergie bij onze oudste die later toch is aangetoond door de kinderarts. Toen we bij een vervangende huisarts kwamen bevestigde hij ons vermoeden dat onze jongste astma had. Zoontje kreeg toen geen medicatie, wel het advies om bij een combinatie van een piepende ademhaling en koorts onmiddelijk naar een arts te gaan.
Na een paar maanden (op kerstavond nog wel) gebeurde dit inderdaad. Zonder de waarschuwing van de vervangende arts hadden we het nog even aangezien. De vervangende arts constateerde een longontsteking :o
Heel gevaarlijk bij zo'n jong kind en nu waren we er gelukkig snel bij.
Toen we na een paar jaar verhuisden en een andere huisarts kregen heb ik het met hem over jongste zoon gehad en heb toen een ventolindrank voor hem gekregen voor als hij een benauwdheidsaanval kreeg. Die heeft hij daarna zelden meer gehad. Alleen bij strenge kou moest hij binnenblijven. En zo'n jaar of vijf geleden kreeg hij na grasmaaien een aanval (waarschijnlijk door een grasallergie). Hij heeft nu geen last meer van zjin longen, krijgt geen medicatie en is gezond.
Deze zoon had ook koemelkallergie.
Ik weet ook niet of jouw zoontje astma heeft, als jouw gevoel je zegt dat zijn longen gevoelig zijn is het goed om hier op te blijven letten. Hopelijk gaat het zoals Tine schrijft vanzelf over als hij herstelt van de schade van coeliakie.
Geen officiŽle diagnose voor coeliakie. Ik eet glutenvrij sinds februari 2010. Ik verdraag ook geen soja, suiker, dierlijke melkproducten en veel E nummers. Ik heb naast glutenproblemen, chronische vermoeidheid en astma. Bij periodes heb ik last van reuma en fybromyalgie.

missmilly

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 46
 • Geslacht: Vrouw
Re:Zoontje 3 ook astma?
« Reactie #4 Gepost op: september 14, 2012, 21:04:27 »
Bij onze dochter van 3 is afgelopen december coeliakie vastgesteld. We zijn nu 9 maanden verder en het gaat ontzettend goed met haar.

Vanaf het moment dat ze ongeveer 1,5 jaar oud was is ze astmatisch geweest (hyperreactieve bronchieen). Na twee opnames in het ziekenhuis heeft ze preventieve medicatie gekregen (Qvar) en bij erge benauwdheid gaven we haar Ventolin.

Onlangs zijn we gestopt met de Qvar, het gaat goed met haar.

De kinderarts is van mening dat er geen verband is met de coeliakie. Na het lezen van deze verhalen ben ik ervan overtuigd dat de problemen verholpen zijn door het gv-dieet en dat er dus wel degelijk een verband bestaat.Mijn dochter (geboren 26-07-2009) heeft coeliakie sinds december 2011

ylaisa

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 40
Re:Zoontje 3 ook astma?
« Reactie #5 Gepost op: september 14, 2012, 21:51:05 »
@marijekorf dat denk ik dus ook..verband tussen coeliakie en astma..helemaal na het lezen van dit artikel http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=676&id=678&page=10

@Iveeke het hoesten is in periodes..nu dus weer sinds deze week..echter ik ben nu meer alerter geworden. Ik heb gehoord dat astma bij jonge kinderen moeilijk aan te tonen is omdat het andere klachten geeft en ook klachtenvrije periodes kent.

@Tine ik begrijp de vermoeidheid dat herken ik hier ook en kan ik nu dus plaatsen..echter heb ik het hier echt over kortademigheid..hijgen na het spelen..het echt bijkomen/herstellen...slechte conditie.


Annikka

 • Gold Member
 • *****
 • Berichten: 3226
Re:Zoontje 3 ook astma?
« Reactie #6 Gepost op: september 15, 2012, 08:51:02 »
Ik kan het zo snel niet vinden op het forum, maar Tine plaatste laatst een lijstje over coeliakie en ziektes die daar vaker bij voorkomen. Astma staat ook op die lijst.
Geen officiŽle diagnose voor coeliakie. Ik eet glutenvrij sinds februari 2010. Ik verdraag ook geen soja, suiker, dierlijke melkproducten en veel E nummers. Ik heb naast glutenproblemen, chronische vermoeidheid en astma. Bij periodes heb ik last van reuma en fybromyalgie.

Lirio

 • Gold Member
 • *****
 • Berichten: 15043
 • Geslacht: Vrouw
Re:Zoontje 3 ook astma?
« Reactie #7 Gepost op: september 15, 2012, 23:17:03 »
Of het is wel astma.
Niet altijd alles heeft te maken met coeliakie.
Dus houdt het goed in de gaten.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

tine

 • Gold Member
 • Berichten: 8691
 • Geslacht: Vrouw
 • Nulglutendieet
Re:Zoontje 3 ook astma?
« Reactie #8 Gepost op: september 16, 2012, 10:35:51 »
Er is een duidelijk verband aangetoond tussen astma en coeliakie. Maar natuurlijk kun je ook astma hebben zonder coeliakie en omgekeerd. Ik zet even een artikel bij "medisch".
Mijn zoon (20) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.