Auteur Topic: Gluten in eten en geen last van gehad! Hoe kan dat??  (gelezen 1264 keer)

Jolandaaa

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 24
Gluten in eten en geen last van gehad! Hoe kan dat??
« Gepost op: september 08, 2012, 09:11:10 »
Ha allemaal,

Ik heb sinds vorig jaar een glutenvrij dieet! Ik ben een aantal weken geleden bij me oma wezen eten, zij had een heerlijke glutenvrije maaltijd gemaakt!
Ze had voor mij knakworstjes gekocht en ze was er 100% van overtuigd dat het glutenvrij was. Ik heb de knakworstjes opgegeten maar ik wou na het eten toch nog zeker weten of er echt geen gluten in zaten. Toen ik ging kijken zaten die er dus in!

Ik heb er helemaal geen last van gehad! Nu is mij de vraag hoe dit nou kan?
Want normaal reageer ik acuut op gluten!

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8611
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re:Gluten in eten en geen last van gehad! Hoe kan dat??
« Reactie #1 Gepost op: september 08, 2012, 14:05:31 »
- misschien zijn je darmen meer hersteld en kunnen ze tegen een stootje

- als je langer op dieet bent, kan je reactie op verkeerde voeding veranderen

- het hangt ervanaf hoeveel gluten ergens in zit, een klein beetje of heel veel, en hoeveel je ervan eet

- het is niet zo dat je altijd ziek wordt als je gluten binnenkrijgt; de schade ontstaat van binnen, aan je darmen, daar hoef je niets van te merken
Mijn zoon (19) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.