Coeliakie > Coeliakie bij volwassenen

Botontkalking

<< < (4/6) > >>

Annikka:
Sterkte Gonny!
Kun je een ander soort antibiotica krijgen? Mijn ervaringen zijn nogal wisselend met antibiotica. Amoxicicline geeft stevige maagpijn (die wil ik dus niet meer), erythrosine krijg ik ook buikklachten van, maar andere soorten gaan wel goed.
Een paar maanden geleden heb ik een kies laten trekken en toen zijn de wortels uitgeboord en is er wat kaakbot afgebroken. Was nogal pijnlijk in de dagen erna en toen kreeg ik er ook nog een kaakontsteking bij.
Wel goed dat jij nu alvast antibiotica krijgt, dan kun je die kaakontsteking voorkomen.

Sabrien:

--- Citaat van: gonny op juni 26, 2012, 23:10:00 ---Ik had ook osteoporose toen ik op 57-jarige leeftijd werd gediagnostiseerd met coeliakie. Ik heb 5 jaar APD infusen gehad in de VU, waardoor mijn osteoporose is veranderd in osteopenie.
Ik had heel veel rugpijn maar vanaf de eerste APD verminderde de pijn.
Morgen ga ik voor het verwijderen van een verstandkies naar de kaakchirurg. Ik moest eigenlijk al vorige week, maar omdat iemand die medicijnen heeft gebruikt i.v.m. osteoporose verhard kaakbot krijgt met te weinig doorbloeding, moet ik nu een uur van te voren beginnen met anti-biotica (helaas want ik krijg altijd veel last van mijn buik van a.b.). Dat zou misschien bij jou ook moeten Sabrien.
Ik moet een week antibiotica gebruiken. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan. Ik had hier nog nooit van gehoord.
Verder gebruik ik nu voor de osteoporose 1 zakje CAD 's avonds voor het slapen gaan, dat is Calcium met vitamine D.
Ik heb ook hele sterke nagels daardoor.
Groetjes,
Gonny

--- Einde van citaat ---


Sterkte Gonny!

Wat fijn dat ze je toch behandelen, ik denk inderdaad als ik een kies moet laten trekken ze het ook op die manier doen maar verder helpen ze me toch echt niet, ik moet implantaten omdat ik echt mijn gebit aan het verliezen ben, alles brokkelt af, veel wortelkanaalbehandelingen.. kortom rampgebit!
Ben benieuwd hoe het bij jou gaat verlopen allemaal!


Annika ik slikte inderdaad die vitaminen etc ernaast ( calcium en vita d )
Danae slikt nu ook extra vitamine a/d druppels  ;)
Ik heb ook enorm veel last van antibiotica heb ook het idee dat ik door de vele anitibiotica daar niet meer zo op reageer zoals het moet.
Ik zit nu ook met kaaksplinters door een getrokken kies en daar doen ze niks aan. Enige optie is er een brug over te plaatsen zodat je de pijn niet meer kan voelen met eten

toos:
Bij mij is in 1999 coeliakie vastgesteld (Na 3 en een half jaar onderzoek) en heb daarna ook een botscan laten maken de specialist belde een paar dagen daarna  hij zegt spring aub niet uit uw vrachtwagen want je word zomaar 20 cm kleiner je hebt in zeer hoge maten botontkalking ik heb daarna 4 jaar om de 3 maanden aan het infuus gelegen en de Fosemax geslikt een tablet per week tot 2007 toen weer botscan gemaakt en de specialist stont er versteld van dat het allemaal zo goed was aangeslagen nu heb ik alleen nog de Calci Chew ik ben 3weken geleden nog op controle geweest bloed laten prikken en afgelopen maandag heeft hij de uitslag doorgebeld en alles was perfect zij hij  en het gaat ook allemaal goed met me tot nu toe proberen zo te houden zeg ik maar

petraw:
Wat goed!
Zou het ook nog afhangen van je leeftijd in welke mate je kunt herstellen van botontkalking, vroeg ik me af.

Lirio:
Ja dat klopt Petra.
Bij mij is het op min 29ste geconstateerd (osteopenie) maar hoef geen medicatie omdat het volgens de specialist vanzelf geneest omdat ik nog relatief jong was toen het gevonden is.
Ben vergeten om nog eens om een scan te vragen, want ben nu al 34.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie