Auteur Topic: Krentenbollen  (gelezen 1033 keer)

mir25

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 22
Krentenbollen
« Gepost op: juni 21, 2012, 11:46:20 »
Hallo,

Zojuist krentenbollen gebakken, maar nu is de bovenkant toch wel hard (onderkant niet, heb een paddenstoelen vorm van siliconen). Zelfs een paar krenten aangebrand en dus er maar snel uitgehaald.
Heb gebakken op 200 graden, zou dat te heet zijn?

Iemand tips?

Alvast bedankt!

PetraJ

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 39
  • Geslacht: Vrouw
Re:Krentenbollen
« Reactie #1 Gepost op: juni 21, 2012, 12:21:22 »
In mijn oven is 180 C warm genoeg. Verder zet ik altijd een bak water onder in de oven. Door het stoomeffect blijft de bovenkorst zachter. En tenslotte smeer ik op het laatst (nog 2 minuten te bakken) de krentenbollen in met een mengsel van melk en gesmolten boter. Hierdoor krijgen de bollen een mooie glans.
Deze tips heb ik allemaal in de loop van de tijd verzameld op dit forum. Hiervoor dank allemaal.

mir25

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 22
Re:Krentenbollen
« Reactie #2 Gepost op: juni 21, 2012, 12:32:13 »
Hoi Petra,

Bedankt voor de tip.
Ik sta nog net niet met mijn handen in het baksel en ga het dus zo gelijk proberen.
Ik laat het hier nog weten!


Diuz

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 434
  • Geslacht: Vrouw
Re:Krentenbollen
« Reactie #3 Gepost op: juni 21, 2012, 22:13:01 »
Ik heb er toevallig vanavond een aantal gebakken en die zijn goed gelukt en zacht.

Heb het recept bij receptenarchief geplaatst. Mijn bollen waren 15 min op 220 graden.