Auteur Topic: Huisarts  (gelezen 24900 keer)

zoekende mama

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 746
Re:Huisarts
« Reactie #30 Gepost op: mei 30, 2012, 10:57:27 »
bart meestal poept hij vooral heel smerig en giga veel ook meedere malen op een dag.Met tijden diaree.soms ook dikke klei klonten.Dus dan vraag ik me dat af!
overigens wil ik die florax best gebruiken hoor, maar dan moeten ze toch eerst eens uitsluiten dat er niks anders aan de hand is.


wij komen uit t midden van t land  :P

bartvdv

 • Gold Member
 • *****
 • Berichten: 3688
  • glutenleed
Re:Huisarts
« Reactie #31 Gepost op: mei 30, 2012, 12:18:50 »
En of laat de arts maar eens duidelijk op papier zetten waarom hij forlax voorschrijft en pas dan gaan overwegen om het te gaan gebruiken.

In effecto de bewijslast omkeren dus, en mogelijk als je die papieren hebt met de motieven voor forlax, als je die ooit al krijgt, fijntjes mededelen dat vermochten er alsnog andere oorzaken worden gevonden je 'm / 'r persoonlijk aansprakelijk stelt...

Vaak worden dat soort dingen mondeling afgedaan en staat er later iets heel anders arts vrijpleitends in het officiŽle verslag ...

Je zou het kunnen opnemen en later zelf uittypen maar ik ben er inmiddels ook achter dat iedere 5 minuten gesprek soms wel een uur kost om uit te werken...

en ik heb iets van 240 uur opnames  :s en zo op cd geplakt verklaart het hof niet ontvankelijk ...

Maar laat de arts maar met duidelijke op papier gezette motieven komen voor forlax, misschien voert dat de druk wat op

En of een lief faxje naar zijn afdeling met de vraag en impliciet even melden dat de arts zich bij gebreke een zinnig antwoord zich akkoord verklaart met de vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage en nog wat meer zaken ... nee heb je toch al en met meer nee word je er misschien nog wijzer van ook, maar ervaring leert dat als je het zo faxt ze ineens antwoord kunnen geven en ook soms nog wel 4 pagina's ( waarmee ze zichzelf soms weer klemvast schrijven )

en een fax modem kaartje kost 15 euro zo iets, het zit allemaal standaard in windows afdrukken naar fax nummer invullen en gaan, dus met 2 aangetekende brieven heb je het er uit, en een fax staat gelijk aan een aangetekende brief, meeste laptops hebben zo'n ding er standaard in zitten ...  tis maar een gedachte hoor :D
aug 2004 Specialist 1 adviseerde na zijn mislukte onderzoek GV te gaan volgen.<br />okt 2005 Second opinion bevestigd coeliakie.<br />29 mei  controle biopt geen schade<br />http://www.glutenleed.nl  je weet maar nooit hoe je weer tot leven komt<br />

Ing79

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 200
Re:Huisarts
« Reactie #32 Gepost op: mei 30, 2012, 12:49:18 »
hey lees ik nu dat er een parasiet is gevonden :roll:
Nou dan zou dat ook heeeeeeeeeeel goed de oorzaak van alle ellende kunnen verklaren.

Bij ons was dus ook een parasiet gevonden. Dit was voordat we Łberhaupt aan Coeliakie hebben gedacht.

Wij hadden namelijk 2 parasieten de Giardia Lambia (dunne darm parasiet) en de dientfragiles nog wat. (dikke darm parasiet) Die dunne darm parasiet daar doen artsen heel luchtig over. Maar geloof me, als je er iets meer research naar doet dan weet je wel beter.
Die Giardia die hecht zich aan de darmvlokken van je dunne darm. Hierdoor kun je geen voedingstoffen meer opnemen Ťn heb je in een cyclus diarree. Meestal 1x per week. Kleine kinderen krijgen groeiachterstand Ťn ze kunnen niet meer tegen gluten. De darmvlokken raken namelijk zo geÔrriteerd dat gluten te belastend zijn.
Deze parasiet is alleen met een hele hele zware kuur te bestrijden. Anders gaat ie absoluut niet weg! Daarna is het raadzaam om zeker 2 maanden glutenvrij dieet te volgen en zeker een half jaar een sterke probiotica te slikken.
Het leukste komt nog...... je hele gezin moet behandelt worden. Het is namelijk zo besmettelijk dat als je 1 iemand behandelt dan moet je het hele gezin behandelen. Anders blijf je maar last houden van kruisbesmettingen.
Later begreep ik dat je ook huisdieren als hond en kat moet behandelen. maar dat heb ik niet gedaan. Anders moesten we er mee naar de dierenarts en dan vond ik iets te ver gaan.

Indien je niks aan de parasiet doet dan kun je dus Coeliakie ontwikkelen.

Ik begrijp ook niet waarom artsen zo laconiek doen over parasieten.
Maar forlax is de grootste grootste onzin naar mijn idee. Je poept een parasiet namelijk echt niet uit met laxeer middel. Die zit echt heel stevig vastgezogen aan je darmwand.
Die kuur is wel pittig trouwens. en dus Moet je echt probiotica gebruiken

zoekende mama

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 746
Re:Huisarts
« Reactie #33 Gepost op: mei 30, 2012, 13:28:47 »
we hebben een anti bioticakuurtje mee gekregen maar hoefden deze niet te gebruikenn want het was officieel niet eens nodig :?`. geen idee wat ik daar dan nu weer mee zal doen.

een normale dag vandaag, mijn zoon half 7 ,om half 11 na amper iets gedaan te hebben vraagt meneer of hij naar bed mag, 13uur eruit om vervolgens nu weer naar bed te zijn gegaan om te gaan slapen.Na mijn idee echt niet normaal meer allemaal.

* astrid *

 • Gold Member
 • *****
 • Berichten: 5374
 • Geslacht: Vrouw
Re:Huisarts
« Reactie #34 Gepost op: mei 30, 2012, 13:36:53 »

Indien je niks aan de parasiet doet dan kun je dus Coeliakie ontwikkelen.


maar als na verloop van tijd je darm weer hersteld is, kan ie dan ook geen gluten meer verdragen DOOR die parasiet?? .... ik dacht altijd dat coeliakie iets was wat je altijd al had, maar nog geen klachten van had ( tot dat je die wel krijgt ) ....


we hebben een anti bioticakuurtje mee gekregen maar hoefden deze niet te gebruikenn want het was officieel niet eens nodig :?`. geen idee wat ik daar dan nu weer mee zal doen.

een normale dag vandaag, mijn zoon half 7 ,om half 11 na amper iets gedaan te hebben vraagt meneer of hij naar bed mag, 13uur eruit om vervolgens nu weer naar bed te zijn gegaan om te gaan slapen.Na mijn idee echt niet normaal meer allemaal.

hoe oud was je zoon nu ook weer??? dat ritme heeft onze dochter van bijna 3 namelijk ook... die slaapt echt nog als een baby... van 18:00 tot 7:00 en van 10:30 tot 14:00 meestal.... die is dus per etmaal krap 8,5 uur wakker.... op dagen als vandaag als er smiddags peuterspeelzaal op het programma staat dan gaat ze dus om half 10 smorgens naar bed en maak ik haar om half 1 wakker.... om na t klasje nog even een uur of anderhalf op de bank te gaan liggen, en dan na het avond eten helemaal in te kakken.... blijkbaar heeft ze gewoon erg veel rust nodig om normaal te kunnen functioneren...

voor een parasiet hoef je opzich geen AB te nemen TENZIJ hij niet door de afweer van je eigen lichaam eruit word gezet ;-) ( meestal zijn daar dus 2x een test voor nodig met een bepaalde tijd er tussen... om te checken of ie weg is of niet ) als ie dan nog niet weg is krijg je als nog AB, of een nog sterkere AB.... onze oudste heeft toen ze 2,5 was een bloedtransfusie nodig gehad om helemaal van een simpele dikkedarm parasiet af te komen... maar ze heeft een verminderde afweer, dus t was iets dat artsen al voor de AB behandeling hadden aangegeven dat het nodig kon zijn.
naŽll: 20-11-2007<br />julynn: 20-09-2009<br /><br />- gestrand -

zoekende mama

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 746
Re:Huisarts
« Reactie #35 Gepost op: mei 30, 2012, 14:02:44 »
astrid vind jij dat slapen normaal dan?

Ik niet eerlijk gezegt hoor.

* astrid *

 • Gold Member
 • *****
 • Berichten: 5374
 • Geslacht: Vrouw
Re:Huisarts
« Reactie #36 Gepost op: mei 30, 2012, 14:05:16 »
tja, onze dochter heeft nooti anders gedaan, die wilde als baby niet in de box liggen, brulde moord en brand uren aaneen.... maar in haar eigen bedje sliep ze wel... dus de eerste maanden lag ze 20 uur per etmaal in dr eigen bedje....

t duurde tot dr 2e verjaardag dat ze geen 2x per dag meer sliep, dus opzich vind ik het niet heeeel raar, als ze tussendoor maar goed actief zijn ( en dat is in haar geval wel zo )
naŽll: 20-11-2007<br />julynn: 20-09-2009<br /><br />- gestrand -

Ing79

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 200
Re:Huisarts
« Reactie #37 Gepost op: mei 30, 2012, 14:19:47 »
de parasiet kan coeliakie activeren. je moet er dan wel gevoelig voor zijn.

Maar nogmaals je kunt ook intolerant zijn voor gluten zonder Coeliakie te hebben.

Mijn huisarts wilde bij mijn dochtertje ook niet die kuur geven. Ze zei ze is te licht voor die kuur. Dus ik zei: ja maar hoe komt het dat ze zo'n ondergewicht heeft? Ik heb er op gehamerd en toen heb ik hem wel gekregen. We zijn echt enorm opgeknapt van die kuur. Echter is de kuur ook weer een aanslag op je darmflora. Dus vandaar dat je Ťcht lange tijd een zware probiotica moet gebruiken.
Ik koop ze online. van die capsules. Voor mijn dochtertje trek ik ze uit elkaar en doe het door haar drinken heen.
Die parasiet maakt je ook doodmoe. Het geeft eigenlijk soortgelijke klachten als Coeliakie.

Mijn dochtertje sliep ook als een baby..... tot ze met het dieet begon. Nu heeft ze energie voor 10.
Ze groeit nu ook beter, al is ze nog steeds klein voor haar leeftijd en ook wel te licht. Ze is nu 3, jaar en 4 maanden en is 94 cm en 13 kg. Wel is ze in een klein jaar nu al 10 cm gegroeid. Dus het gaat de goede kant op. Ook kun je zo'n achterstand niet even 1,2,3 inhalen.

Toen wij circa na een klein jaar na behandeling van de parasiet weer naar de huisarts gingen met haar groeiachterstand heeft ze ons doorverwezen naar de kinderarts om te onderzoeken op Coeliakie. Ik ben me daar toen in gaan verdiepen en toen bleek dat ze geen coeliakie had zijn we dus gewoon gestopt met de gluten.
Ook in het ziekenhuis werken ze allemaal zo traag als dikke...... intake hier, bloedonderzoekje daar, weer een maandje verder een afspraakje, nog eens een bloed onderzoekje........ en zo ben je al weer dik een jaar verder. Aangezien bleek dat ze niet de genen had voor Coeliakie, dan stopt het eigenlijk al een beetje. Er komt geen darmonderzoek ofzo.
Dus aangezien ik mezelf niet als een speelbal van het ziekenhuis wil laten behandelen, heb ik zelf maar het initiatief genomen.
Ze moet nu 1 keer per half jaar naar het LUMC voor controle van haar groei. De laatste keer wilden ze wťťr bloed afnemen om te kijken waarom haar igA waarden zo extreem laag is. Ze wilden weten of ze een trage starter is, of dat ze het gewoon weg niet kan aanmaken. Echter hadden ze al gezegd dat ze de vorige keer met bloedprikken een deel van het bloed hiervoor hadden opgestuurd. (moet naar belgiŽ) Tja en dat zijn ze dus blijkbaar of vergeten of krijt geraakt.
Dus mijn man zei dat ook en ze beweerden bij hoog en laag dat dit niet het geval is. Hij zei, u heeft dat bloed al en ik ga niet weer mijn dochter traumatiseren met bloedonderzoeken.
Ik zie daar eerlijk gezegd ook niet zo het nut van in.
Als ze een trage starter is, dan zou dat het vele ziek zijn verklaren. maar sinds het invoeren van het dieet is ze amper tot niet ziek geweest. terwijl daarvoor was ze net kortjakje. minstens 3 dagen per week koorts/verhoging

Wij hebben besloten als ouders dat we kiezen voor het geluk van onze dochter. We hebben de onderzoeken laten doen die moesten en als zij een jaar of 5 is, dan kunnen we wel weer kijken hoe haar igA is. Maar ze heeft nu al 1,5 jaar geen antibiotica gehad.


* astrid *

 • Gold Member
 • *****
 • Berichten: 5374
 • Geslacht: Vrouw
Re:Huisarts
« Reactie #38 Gepost op: mei 30, 2012, 14:35:39 »
nou als ze 1,5 jaar zonder AB kan lijkt ze mij een trage starter!!! ... wij hebben er hier zonder IGA en die kan nog geen week zonder AB... .dan hebben wij er ook een met verlaagt IGA ( voor de gein... grmbl ) die red het soms maanden zonder en dan weer eens een kuurtje....

13 kilo te licht??? onze dochter van 4,5 is krap 10 kilo.....
naŽll: 20-11-2007<br />julynn: 20-09-2009<br /><br />- gestrand -

zoekende mama

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 746
Re:Huisarts
« Reactie #39 Gepost op: mei 30, 2012, 18:27:57 »
was het maar zo'n feest dat hij tussendoor niet moe is!meer en deel van de dag huilt hij van vermoeidheid.tenzij hij echt afgeleid word anders hangt hij alleen maar.

Ing79

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 200
Re:Huisarts
« Reactie #40 Gepost op: mei 30, 2012, 23:13:53 »
hey Astrid, 13 kg valt nu ook best mee.  :D het gaat dus ook erg goed nu met onze dochter  :duimop: :ja: Maar 13 kg is nog steeds geen "'hollands welvaren" Er zit geen grammetje vet aan hoor.
Maar als je haar nu ziet, zie je gewoon een prachtig, gezond, tengere peuter.

Ik weet ook eigenlijk wel zeker dat ze een trage starter is. Daarom vind ik dat onderzoek ook overbodig. Het is Ťn voor mijn kind erg vervelend, maar het kost ook nog eens een vermogen zo'n onderzoek. Nu betaald de verzekering dat wel, maar toch..... uiteindelijk worden onze zorgpremies duurder en duurder. Maar daar laten we het niet voor hoor. :s
de belangrijkste graadmeter is dat onze dochter nu gewoon een gezond meisje is.

Wij hebben de pech gehad dat we al ws een lange tijd met die verdomde parasiet hebben gelopen. Zij was toen nog heel klein. daarbij is ze al heel gevoelig met dito darmen. dat zou dus door die verlaagde igA kunnen komen. Een optelsom van dingen waardoor ze beter anders kan eten.
Nu is het bij haar ws niet zozeer de gluten, maar de tarwe. helaas komt dat bijna op hetzelfde neer.
Ze zou wel spelt kunnen eten, of roggen. Maar persoonlijk denk ik dat ze de broodjes van Ds etc beter weg krijgt dan een stuk speltbrood. maar ik zou het misschien eens moeten proberen.

zoekende mama Ik weet dus precies wat je meemaakt. Wat mij heeft geholpen. Ik heb voordat ik naar het ziekenhuis ging een eigen anamnese geschreven. Ik heb alles opgeschreven, van bevalling, tot na de geboorte met alle klachten en symptomen.
Ook is het niet gek, om zelf je ideeŽn aan te geven en dus ook benadrukken dat je bepaalde dingen wilt uitsluiten.
Jij kent je kind door en door en zij zien het ťťn momentje.
Ze hebben hier eigenlijk ook wel goed op gereageerd.  Het helpt wel met een diagnose te vormen. Het hoeft namelijk niet altijd Coeliakie te zijn. je ziet wij hebben dezelfde klachten, maar het is geen Coeliakie.
Gelukkig maar, want nu hebben we nog hoop dat ze er gewoon overheen groeit.

Maar ik zou als ik jou was, gaan pleiten voor behandeling van de parasieten. Je moet maar eens googlen, dan kom je er achter dat het helemaal niet zo'n onschuldig beestje is.
Maar veel huisartsen en artsen hebben dat niet zo uitgebreid gehad op hun opleiding en dus is het "onschuldig" :s Tja vergeleken met een ziekte als Coeliakie is het misschien onschuldig, maar geloof me..... de klachten zijn echt heel heel erg vervelend.
Ik heb hem dus zelf ook gehad en ik kon dus ook niet meer tegen gluten. Heb ook maanden glutenvrij geleefd en in combi met die sterke probiotica kan ik nu weer een beetje tegen gluten.

Die darm moest gewoon herstellen van die parasiet en daarna die zware kuur. maar zonder die kuur kom je Ťcht niet van die beestjes af.
Oh,ja het is nog beter om ook de melk een tijd te laten staan. maar goed, het blijkt al hele lange tijd echt bewezen te zijn dat melk helemaal niet zo gezond is als ons altijd is voorgeschoteld.


Ing79

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 200
Re:Huisarts
« Reactie #41 Gepost op: mei 30, 2012, 23:18:57 »
Giardia lamblia
5% van de kinderen in Nederland draagt deze parasiet bij zich. Bij volwassenen komen ze minder vaak voor. In Amerika komt deze parasiet vaker voor.
Giardia parasieten dringen zich niet naar binnen, maar beschadigen de dunne darm door zich met een zuignap aan de microvilli (vlokjes) te hechten. De dunne darm neemt ons voedsel op. Door beschadiging komt er minder voeding naar binnen, ook gaan er mineralen verloren. Hierdoor treedt vermagering en ijzergebrek met bloedarmoede op. Door beschadiging van de dunne darm kan er glutenallergie optreden. Kinderen blijven vaak in groei achter. Zij kunnen diarree hebben of een vettige, stopverfachtige ontlasting.
Wanneer een kindje niet goed groeit, is het van belang naar 2 mogelijke oorzaken te zoeken: glutenallergie en Giardia lamblia besmetting. Ook een kindje met bloedarmoede moet onderzocht worden op Giardia (en glutenallergie).

 

Dientamoeba fragilis
De dikke darmparasiet die het meeste voorkomt, is Dientamoeba fragilis; 17-33% van de mensen met darmklachten blijkt deze parasiet bij zich te dragen. Darmklachten staan vaak niet voorop; wel moeheid, haaruitval en soms ook huid- of gewrichtsklachten. Men kan in de medische praktijk grote successen boeken door een Dientamoeba fragilis besmetting op te sporen, want veel patiŽnten zijn al jarenlang vermoeid zonder dat er ooit een oorzaak is gevonden. Nadat de parasiet weg is, keert de energie weer terug. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle vermoeidheid door deze parasiet wordt veroorzaakt. Het komt ook voor dat nadat de parasieten weg zijn, de vermoeidheid nog steeds bestaat en deze een andere oorzaak had.

Een aantal zaken rond Dientamoeba fragilis zijn ongewoon of verwarrend.
1. De parasiet heet amoebe, maar is een cel met trilhaar (een flagellaat).
2. Dientamoeba fragilis heeft een omvang van 7-12 μm, maakt geen cysten en zal buiten het lichaam snel afsterven. Toch komt dit organisme in Nederland van alle schadelijke parasieten het meeste voor. Het is niet duidelijk hoe de besmetting verloopt. In sommige gevallen zijn de aarsmaden (kleine witte wormpjes die men in de ontlasting kan aantreffen) besmet met parasieten.
3. Doordat er geen cysten worden gevormd, is de parasiet moeilijk te vinden, daarom zijn speciale methoden ontwikkeld.
1. Gentechniek: PCR.
2. De fixatietechniek die ontwikkeld is door het AMC en dr. T. Mank wordt triple feces test genoemd (TFT).

 

Behandeling
In enkele gevallen is de huisarts niet bekend met de parasiet. Dientamoeba fragilis wordt echter wereldwijd beschouwd als schadelijk organisme.
Huisartsen schrijven vaak metronidazol (Flagyl) voor dat niet effectief is. De voorgeschreven behandeling is clioquinol of paromomycine, beide medicijnen komen niet voor in het Repertorium. Clioquinol wordt met de hand bereid en paromomycine is verkrijgbaar in het buitenland.

A. De aanbevolen behandeling is clioquinol.
In het artikel ďClioquinol beperkt teruggekeerdĒ is de voorgeschreven dosering van clioquinol 3 maal daags 250 mg gedurende 7 tot 10 dagen met een effectiviteit van 75%. (Meestal wordt het middel voor 10 dagen voorgeschreven. Voor kinderen wordt de dosering per kg. berekend).
Sommige apothekers zijn niet bekend met clioquinol. Een middel dat met de hand moet worden bereid. De speciale bereidingsinstructies zijn gepubliceerd in het Pharmaceutisch Weekblad nr. 15 van het jaar 2000.
Het middel werkt beter wanneer het is bereid als een vloeistof i.p.v. een capsule en moet correct worden gemaakt.

B. Paromomycine dat ook in bovenstaand artikel wordt genoemd als kuur tegen Dientamoeba fragilis is voor 75% effectief.

In het buitenland, Duitsland, BelgiŽ en veel andere landen, wordt ook het middel paromomycine voorgeschreven. Het is een antibioticum dat de darmflora aan kan tasten. Laat na de kuur een ontlastinganalyse van de darmflora maken. (De ontlasting bevat miljarden gunstige en noodzakelijke bacteriŽn per gram).Vaak soms enkele weken nodig om de flora te herstellen. Beschadiging van de darmflora kan diarree en buikklachten veroorzaken, zodat het net lijkt dat men  helemaal niet beter is geworden van de kuur.

 

zoekende mama

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 746
Re:Huisarts
« Reactie #42 Gepost op: mei 31, 2012, 12:30:00 »
omdat ik niet wist welke parasiet hebben we volgende week nog contact hier over.

Voor nu een lange lijst voor het bloedprikken.Gelukkig werk mn huisarts wel mee tot nu toe.

Smurf78

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 214
Re:Huisarts
« Reactie #43 Gepost op: mei 31, 2012, 14:05:18 »
Deze parasieten zijn heel ellendig! Mijn zoontje heeft mogelijk lange tijd met de giardia rond gelopen. In Frankrijk is hij zo ziek geworden en uitgedroogd dat hij kantjeboord aan de hartbewaking heeft gelegen  :'

Pas in Nl omdat hij zo ziek bleef zijn ze erachter gekomen. Flink behandeld en nacontrole gehad. Hij verdraagt helaas nog steeds geen gluten en we zijn al bijna 2 jaar verder!
Eind vorig jaar bleek hij ook de dientenamoebe te hebben. Nu is hij schoon voor zover we weten.

Dus goed uitzoeken en wel degelijk behandelen hoor, ze kunnen er zo ziek van worden.
Zoonlief (2005) DQ2.5 positief, antistoffen tot nu toe altijd negatief, wel positieve eliminatie-provocatie test met gluten. Uitslag biopt april 2012 : Marsh 1. Voor nu glutensensitief. 14-7-2015 biopt genomen na glutenbelasting. Over 2 weken de uitslag. Spannend!

Zelf: PDS + chronisch B12 tekort

zoekende mama

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 746
Re:Huisarts
« Reactie #44 Gepost op: juni 04, 2012, 14:17:16 »
Nou coeliakie uitslag krijgen we vrijdag want die was nog niet binnen.alles was verder goed alleen het hb was aan de lage kant 6.5 maar daar hoefde we ons geen zorgen over te maken en dat zou zoiezo niet de vermoeidheid verklaren....volgens mij klopt dat niet helemaal maar goed vrijdag zou ze daar meer uitleg over geven zei ze.