Auteur Topic: Belgische wafels met steviapoeder  (gelezen 5311 keer)

Sascia

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1018
  • Geslacht: Vrouw
Belgische wafels met steviapoeder
« Gepost op: april 22, 2012, 17:49:52 »
300 gram meel
100 gr. vloeibare boter
8 gr. Steviapoeder
1 zakje bakpoeder
2 eieren
0,5 liter melk
Snufje zout

Meng het meel met het bakpoeder, stevia en zout. Maak een kuiltje in het midden, voeg de eieren en boter toe. Mixen. Tijdens het mixen de melk langzaam toevoegen. Laat het beslag een uur rusten.

Verwarm het wafelapparaat. Giet het beslag erin. Ongeveer 4 minuten bakken.

Extra info: als meel heb ik verschillende combi's gebruikt: gv bloem/ma´smeel, bruine teff/rijstmeel. Ik heb een oude tefal reverso. 10 seconden nadat je het beslag erin giet, de reversomsnel draaien. Dan twee minuten aan beide zijden bakken. Ik haalde hier ongeveer 10-12 wafels uit. Het recept komt uit het boekje dat bij de reverso zat. Ik heb alleen de meelsoorten aangepast. De wafels bewaar ik in de vriezer. Ontdooien gaat prima in de broodrooster. Vers gebakken zijn ze het allerlekkerst :D
Mijn lief heeft coeliakie sinds april 2005.