Auteur Topic: uit naam van: kwalitariadevallei  (gelezen 2281 keer)

* astrid *

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 5374
  • Geslacht: Vrouw
uit naam van: kwalitariadevallei
« Gepost op: maart 18, 2012, 19:37:53 »
Hallo,

Wie kan mij een advies geven omtrent het bakken van frites en snacks als deze glutenvrij moeten zijn?
Wat ik denk dat ik weet is: wij bakken in plantaardige olie, dit is ok, niet?
Nu wil ik een aparte snackpan gaan gebruiken voor het gluten vrij bakken van snacks.
welke snacks komen daar in aanmerking voor?


kwalitariadevallei

( bij deze, als je rechts boven aan op NIEUW TOPIC klikt dan kun je het posten!
naŽll: 20-11-2007<br />julynn: 20-09-2009<br /><br />- gestrand -

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26417
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:uit naam van: kwalitariadevallei
« Reactie #1 Gepost op: maart 18, 2012, 20:19:35 »
Plantaardige olie is prima.

Snacks zijn te koop van de merken Consenza Pure & Free (http://www.purefood.nl/productgroep.html/8), TK glutenvrij (http://www.glutenvrijshop.nl/diepvries.html) en Le Poole (http://www.glutenvrij-lepoole.nl/producten/categorie/diepvries_snacks/). Misschien kun je met een van hen iets regelen?
Ook Jumbo heeft glutenvrije snacks in het assortiment.

T. vindt de frikandellen van Jumbo het lekkerst en de kroketten van TK Glutenvrij en Consenza.
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Bren

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2035
  • Geslacht: Vrouw
    • basket white star
Re:uit naam van: kwalitariadevallei
« Reactie #2 Gepost op: maart 19, 2012, 08:50:38 »
In BelgiŽ kan je bij O'cool veel snacks van DS krijgen. Nl: frikandellen, chickfingers, kipnuggets, fishsticks, mexicano's, vleeskroket. Mss eens opzoeken waar je die in NL kan kopen.
De frikandellen eet Marek erg graag, chickfingers is veel lekkerder dan de gewone versie (je proeft echt kip vanbinnen) maar dat wil marek niet. De vis, brokkelt snel.
Wij bakken in gewone frituurolie en hebben twee aparte frietpannen.
Eind september 2011 werd bij ons jongste zoontje naast zijn kippenei-allergie ook coeliakie vastgesteld. Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn mama die zelf sinds 2007 weet dat ze glutenvrij moet eten.
Groetjes uit BelgiŽ

Saskiajesse

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 112
Re:uit naam van: kwalitariadevallei
« Reactie #3 Gepost op: maart 19, 2012, 19:06:15 »
Nog wel even een andere vraag: hoe werkt de filter voor het verversen van het vet? Wij kennen namelijk iemand met een eigen kwalitaria en al het vet gaat door dezelfde filter en komt vervolgens weer in de frituur terecht. Dan is het dus niet meer gv.
Zoontje (03-09-2007) heeft coeliakie. Sinds april 2010 gv

Bren

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2035
  • Geslacht: Vrouw
    • basket white star
Re:uit naam van: kwalitariadevallei
« Reactie #4 Gepost op: maart 20, 2012, 08:41:57 »
Nog wel even een andere vraag: hoe werkt de filter voor het verversen van het vet? Wij kennen namelijk iemand met een eigen kwalitaria en al het vet gaat door dezelfde filter en komt vervolgens weer in de frituur terecht. Dan is het dus niet meer gv.

Maar de persoon in wiens naam astrid post, zegt dat hij een aparte snackpan wil gebruiken. Dus die blijft dan glutenvrij.

Het systeem van verversen van vet ken ik niet. Maar is inderdaad niet glutenvrij, die persoon zal dus eventueel ook zijn frieten apart moeten bakken. Wat in BelgiŽ verplicht is. Weet niet in NL
Eind september 2011 werd bij ons jongste zoontje naast zijn kippenei-allergie ook coeliakie vastgesteld. Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn mama die zelf sinds 2007 weet dat ze glutenvrij moet eten.
Groetjes uit BelgiŽ