Coeliakie > Producten glutenvrij of niet (meer)

soms gluten in chocomel uit DE automaat

(1/3) > >>

tine:
Let even op als je chocomel uit een DE automaat wilt drinken, die is niet altijd glutenvrij. Het is een beetje verwarrend, er is 1 soort cacao met gluten en 1 soort zonder gluten.

Cacao fantasy Red Utz                          glutenvrij
Cacao fantasy Blue Utz.                        bevat gluten

Maar je kunt natuurlijk niet aan de buitenkant van het apparaat zien welke chocomel je krijgt... als het op je werk is, kun je misschien wel achterhalen welke cacao erin gaat. Iets drinken uit zo'n automaat kan dus een risico zijn. Maar misschien kun je de automaat eerst doorspoelen met water. Als er alleen maar koffie en thee in de machine zit, is het natuurlijk geen probleem.

Beste mevrouw,

Ik had u vorige week gesproken over de gluten. Ik heb geprobeerd om informatie over allergieŽn op onze site te krijgen maar dit is niet gelukt, omdat er heel veel verschillende soorten allergieŽn zijn.

Dit is wat ik uiteindelijk heb gekregen aan informatie. Hopelijk heeft u hier iets aan.

DE

(De bijbehorende tabel krijg ik niet gekopieerd).

 

Adreg50:
Dank je wel Tine had het al eerder over gehoord.

Ellie:
Mysterie opgelost denk ik dan. Dat kan best wel eens de reden zijn dat ik een paar jaar geleden erg ziek ben geworden tijdens een college. In de pauze van het college had ik chocomel uit de automaat gekocht.

willeemijnnn:
Ik heb in een restaurant ook een keer chocomel uit een chocomel automaat gehad, en die was ook niet glutenvrij. Sindsdien drink ik nooit meer uit automaten  :D

nynke79:
Ik reageer dus ook regelmatig op koffie en/of capuccino uit dit soort automaten (besmetting vermoedelijk, hoewel ik toch het idee heb dat automatenkoffie sneller "troep" is, maar dat is misschien m'n eigen idee). Ik heb nu bijna altijd zakjes oploskoffie bij me die goed gaan, als ik dan echt koffie wil kan ik wel ergens heet water krijgen (dat komt vaak uit zo'n kraantje bij zo'n automaat, dus niet besmet) of ergens water koken. En dat gaat veel beter!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie