Auteur Topic: Info voor de supergevoeligen deel 2  (gelezen 32230 keer)

nynke79

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 347
  • Geslacht: Vrouw
Info voor de supergevoeligen deel 2
« Gepost op: februari 23, 2012, 10:04:29 »
Rode zakjes glazuur van Oetker zijn niet glutenvrij. Zelf maken dus maar weer. Ik dacht, ik doe ook eens makkelijk  :z

Beste mevrouw,
 
Hartelijk dank voor uw bericht over Dr. Oetker gebaksglazuur.
 
U vroeg welke basis de glucosestroop heeft. Van onze afdeling Kwaliteit hebben wij vernomen dat de glucosestroop op basis van tarwe is. Het bevat echter door de bewerking geen gluten.

Wij vertrouwen erop dat uw bericht hiermee naar tevredenheid is beantwoord.
 
Met vriendelijke groet,
Dr. Oetker Consumentenservice
 
Glutenvrij sinds september 2010, categorie 'extreem gevoelig'.

* astrid *

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 5374
  • Geslacht: Vrouw
Re:Glazuur Oetker
« Reactie #1 Gepost op: februari 23, 2012, 10:25:38 »
water, poedersuiker, kleurstof.....
naŽll: 20-11-2007<br />julynn: 20-09-2009<br /><br />- gestrand -

Lieske

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12237
  • Geslacht: Vrouw
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Re:Glazuur Oetker
« Reactie #2 Gepost op: februari 23, 2012, 10:27:31 »
makkelijker kan bijna niet.
Moeder van Marcel(1976) en Mark(1985).Marcel heeft Coeliakie van de huid(Dermatitis Herpetiformis) en heeft een stofwisselings ziekte en mag geen pinda's,noten,gluten,koemelk,eieren, ve-tsin,chocolade,boekweitmeel,soja enz.

nynke79

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 347
  • Geslacht: Vrouw
Re:Glazuur Oetker
« Reactie #3 Gepost op: februari 23, 2012, 10:52:54 »
Haha, je hebt gelijk. Ik had dit ook al gekocht voordat ik een keer probeerde zelf te maken. Is meer een kwestie van 'nooit gedaan' dan dat het idd moeilijk is ;-)
Glutenvrij sinds september 2010, categorie 'extreem gevoelig'.

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 15043
  • Geslacht: Vrouw
Re:Glazuur Oetker
« Reactie #4 Gepost op: februari 23, 2012, 11:18:24 »
Het is nog wel glutenvrij, maar niet tarwevrij dus niet geschikt voor de gevoelige coeliaken of mensen met een tarweallergie.

Maar zelf maken is idd heeeel makkelijk :)
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26418
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:Glazuur Oetker
« Reactie #5 Gepost op: februari 23, 2012, 12:05:47 »
Dit geldt idd alleen voor de gevoeligen en ik ga het daarom ook een andere naam geven.
Anders komen mensen in de war.
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

nynke79

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 347
  • Geslacht: Vrouw
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #6 Gepost op: februari 23, 2012, 13:22:59 »
Jullie hebben natuurlijk gelijk. Ik had 'm daar gezet omdat er ook een topic over rolfondant stond waar hetzelfde voor geldt. Maar supergevoeligen deel 2 is ook prima  :duimop:
Maar het lijkt me dat je als niet-gevoelige coeliaak ook maar beter zo min mogelijk tarwe kunt binnenkrijgen, want het stapelt zich zo aardig op door de dag heen.
Glutenvrij sinds september 2010, categorie 'extreem gevoelig'.

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26418
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #7 Gepost op: februari 23, 2012, 14:04:34 »
Nou de hoeveelheid gluten in glucosestroop is zo laag dat je heel wat kilo's naar binnen moet werken wil er sprake zijn van ook maar enige stapeling. :)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

natasja74

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 6072
  • Geslacht: Vrouw
  • Heerlijk zo veel info!!
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #8 Gepost op: februari 24, 2012, 00:21:19 »
Nou de hoeveelheid gluten in glucosestroop is zo laag dat je heel wat kilo's naar binnen moet werken wil er sprake zijn van ook maar enige stapeling. :)
Wat betreft vlokatrofie die hierdoor ontstaat heb je vast gelijk. Maar de klachten die mensen kunnen krijgen liegen er niet om, gelukkig is er steeds meer bekendheid hier over!
Moeder van Martijn 7 en een half  jaar is al van baby af aan intolerant voor gluten/tarwe en ook tarwederivaten. Geen Coeliakie kunnen diagnostiseren.
Waarschijnlijk a specifiecke gluten intolerantie. Onlangs alvleesklier insufficientie gediagnostiseerd daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26418
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #9 Gepost op: februari 24, 2012, 11:53:59 »
Dat spreek ik ook niet tegen hoor Natasja.
Ik vind het alleen niet nodig dat iedereen met een glutenvrij dieet hierop gaat letten en vandaar dat ik het af en toe nog een beetje toelicht. :)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

natasja74

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 6072
  • Geslacht: Vrouw
  • Heerlijk zo veel info!!
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #10 Gepost op: februari 28, 2012, 00:39:12 »
Daar heb je gelijk in hoor Soes, het zou zonden zijn als mensen zichzelf of hun kind wat ontzeggen wat niet nodig is.
Maar anders om gaat het ook op, mensen die klachten blijven houden ondanks dieet en die geen foutjes maken zouden eens op glucose kunnen letten. Maar dat aandeel is heell klein, daar ben ik me ook zeker van bewust hoor ;)
Moeder van Martijn 7 en een half  jaar is al van baby af aan intolerant voor gluten/tarwe en ook tarwederivaten. Geen Coeliakie kunnen diagnostiseren.
Waarschijnlijk a specifiecke gluten intolerantie. Onlangs alvleesklier insufficientie gediagnostiseerd daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26418
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #11 Gepost op: februari 28, 2012, 10:14:46 »
Dat verhaal over tarwezetmeel is erg interessant Tine maar daar doelde ik niet op met mijn commentaar.
Ik had het heel uitdrukkelijk over glucosestroop.. :)

Ik ga het stuk afsplitsen, het uit dit gedeelte voor de supergevoeligen halen en het een apart plaatsje geven.
Het staat nu hier:
http://www.coeliakieforum.nl/index.php?topic=18649.0
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8735
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #12 Gepost op: maart 01, 2012, 19:13:36 »
Goed nieuws! Ik heb glutenvrije drop gevonden zonder MDG: de suikervrije drop van AH bevat nu maltitol van mais! Er zijn 4 smaken:
- knoopjesdrop
- muntendrop
- honingdrop
- katjesdrop

Joepie! Morgen naar AH dus...
Mijn zoon (20) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

knoppie

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 734
  • Geslacht: Vrouw
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #13 Gepost op: maart 02, 2012, 07:09:01 »
Super! Hoe ben je daar zomaar achtergekomen?

Adreg50

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 11484
  • Geslacht: Vrouw
  • Lachen is gezond
Re:Info voor de supergevoeligen deel 2
« Reactie #14 Gepost op: maart 02, 2012, 10:56:17 »
Top Tine  :duimop:
Sinds januari 2004 coeliakie gediagnostiseerd.