Lekker zoet, luchtig en kruimelig... gemakkelijk en snel te maken.
Voor 2 broden (1 klein en 1 groot cakeblik bijv.)
Ingrediënten260g rijstmeel
40g gele maismeel
400g witte maismeel
15g tapioca
240g volle melk
115g roomboter (evt. 115g zonnebloemolie)
90g suiker
snufje (zee)zout
2 eieren
60g warm water
1 zakje instant gist (of 2tl)
Optie: met fiberhusk
10g fiberhusk
50g water
Werkwijze:Doe de melk, boter, zout en suiker in een pan en verwarm dit op een zacht vuurtje. Mengen tot alle boter gesmolten is. Vuur uitzetten.
Doe het water en gist in een bekertje en laat het 10min staan (kan tijdens maken van melkmengsel).
Klop de eieren los.
Doe ze samen met het gistmengsel bij in het pannetje.
Meng alle meelsoorten in een grote beslagkom. Doe hier de inhoud van het pannetje bij en meng het met een platte klopper. Het deeg blijft een beetje slap.
Optie:
Ik heb hier de fiberhusk en het water gemengd tot een papje en het aan het deeg toegevoegd. Het was niet heel makkelijk mengbaar, maar na de rijs moet je nog een keer kneden en dan verdeelt het zich wel.
Dek het af met een theedoek en laat het 1u rijzen.
Vet nu je handen in met olie en kneed er 2 bollen van. Vet ook de bakblikken in met olie. Doe een deegbol in het bakblik en druk het uit tot in de hoeken. De blikken zijn ongeveer half a 2/3e gevuld.
Bestrijk de broden met melk (en evt. ei).
Warm de oven voor op 180 graden. In die tijd (ongeveer kwartiertje? verschilt per oven natuurlijk) kan het deeg nog even rusten. Daarna afbakken in 30 min.
Klaar!
Gebaseerd op dit recept:
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2008/01/cakebrood-golden-cake-bread.html