Auteur Topic: Gefrituurde sterretjes  (gelezen 1132 keer)

Panifex

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 747
  • Geslacht: Vrouw
Gefrituurde sterretjes
« Gepost op: januari 08, 2012, 08:14:24 »
Gefrituurde cakebroodsterretjes



Voor de grote eters... want het zijn er veel! (Gelijk aan 2 broden)

IngrediŰnten:
100g boekweitmeel
300g rijstmeel (toko)
300g wit maismeel (toko)
7g droge gist (= 1 zakje)
60g warm water
240g volle melk
115g roomboter
100g suiker
2 eieren
1tl zout

zonnebloemolie voor in een pan
of een friteuse

Bereidingswijze:
In een pan:
- Breng de melk tegen de kook aan
- Voeg boter, zout en suiker toe
- Mengen en vuur uitzetten

In een bakje/kommetje/schaaltje/kopje:
- Gist in het warme water op laten lossen
- Ong. 10min laten staan

In een ander bakje:
- Klop de eieren los

- Voeg ze toe aan het melkmengsel in de pan
- Roer ook het gistmengsel erdoor

In een grote (beslag)kom:
- Meng de 3 soorten meel door elkaar
- Doe de inhoud van de pan er beetje voor beetje bij
- Meng ondertussen met platte klopper
Het deeg blijft best plakkerig dus het wordt een beetje een geknoei. Evt. kun je voor het gemak wat maiszetmeel (ma´zena) toevoegen.

- Vet een andere kom in met olie en doe het deeg daarin
- Draai het deeg een keer zodat het helemaal met olie bedekt is

- Laat het 1u rijzen (afgedekt met theedoek)

- Kneed het deeg opnieuw en laat het weer 1u rijzen
(Deze stap kun je denk ik overslaan als je het toch gaat friturenů Ik weet niet meer zeker over ik het 2x heb laten rijzen)

- Vet je werkplek in met olie en stort daar het deeg op
- Druk het uit tot ong. halve cm dikte
- Steek met een koekjesvorm er vormpjes uit

- Frituur de sterretjes (of andere vormpjes) in een pan of friteuse tot ze bruin zijn. Tussentijds even keren (soms gaat dat vanzelf).

Je kunt er geen bolletjes van maken, dan wordt het deeg niet gaar van binnen!

Eet smakelijk :).

Zie ook de verbeterde broodvariant:
http://www.coeliakieforum.nl/index.php?topic=18446.0

Gebaseerd op dit recept:
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2008/01/cakebrood-golden-cake-bread.html
Glutenvrij sinds oktober '11. Tevens histamine- en fructosearm. Vrij van suiker, glutamaat, vlees, caffe´ne, alcohol, aspartaan (e.d.) en case´ne. Vergeet ik nog wat?
Juni-oktober 2012 glutenvrijstop. Ik let niet op "sporen van".