Coeliakie > Coeliakie bij jongeren

eet iemand wel eens iets met gluten, omdat je dat wel weer eens lekker vind?

<< < (5/25) > >>

Ellie:
Oh, maar roomsoezen zijn juist een van de soorten gebakjes die uitstekend glutenvrij te maken zijn! ;)

Lirio:
Ik heb begin juni 2 gewone broodjes gegeten, per ongeluk. Net als lizet was ik tegelijk aan het overgeven en aan de diarree, ben een aantal keer flauwgevallen en was helemaal uitgedroogd. Iemand heeft me naar huis moeten brengen.
Dus nee dank je....
Een maand later nog een buikgriep erover heen en ik ben nog steeds niet helemaal goed. Heb weer rare klachten en dus weer flinke tekorten. Dat ga ik dus echt niet expres doen.

Ik drink overigens wel heel af en toe 1 gewoon biertje, pils. Daar krijg ik geen last van.

Overigens vind ik dat iedereen het helemaal voor zich moet weten. Maar verstandig vind ik het niet.

Annikka:
Nooit. Het is me de buikkramp en de jeukende uitslag niet waard.

Puck87:
Ik heb het wel eens gedaan. Ik ben nu 8 maand op dieet en ik met echt geen verschil. Helemaal niets. Voor mij gaat de waarde er dus steeds meer vanaf. De laatste maand van de zomervakantie heb ik een beetje gesmokkeld om te zien wat er zou gebeuren. Ik werkte toch niet en ging niet naar school. Geen verplichtingen. Ik at af en toe een beetje paprika chips (zo lekker!) en een vietnamese loempia bij zo'n wagentje in de stad.

Dat laatste heb ik zaterdag weer eens gedaan en ik weet niet of het daardoor komt maar mijn lichaam is toch behoorlijk van slag. Buikpijn, rommelige buik, opgezette buik, diarree, warm, hoofdpijn, slecht zien. Nou kan ik sowieso ook erg slecht tegen gefrituurde rommel. Ik eet (en at) nooit patat of vette snacks. Dus het kan ook aan het vet liggen.

Normaal gesproken voel ik me dus ook niet lekker, maar nu is het even iets erger. Maar zonder gluten voel ik me nog steeds beroerd dus voor mij heeft het weinig nut.

Ik begrijp je trouwens heel goed. Ik mis bepaalde dingen ook heel erg en vooral het gemak van "even wat eten".

soezepoes:
Tja Puck. Juist in het begin kun je je dit soort dingen niet permitteren. Je hebt nog steeds schade in je darmen na 8 maanden dieet. Dat is echt normaal.
En als je nu dingen met gluten eet dan wordt het er echt niet beter op ook al krijg je niet meteen heftige klachten als diarree.
Het is toch zaak, hoe moeilijk het ook is, om je dieet trouw te volgen en dan zul je zien dat er echt verbetering komt. Maar gemiddeld staat er anderhalf jaar voor voordat je darmen helemaal hersteld zijn, daar moet je rekening mee  houden. En elke keer als je iets van gluten binnenkrijgt dan krijgen je darmvlokken toch weer een klap.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie