Hoi Puck,
Ik denk dat iedereen hier zich (een klein beetje) herkent in jouw verhaal. Ik was in het begin net zo negatief over het dieet, totdat ik voor mezelf een omslagpunt had: Ik besloot niet langer vervanging te zoeke voor wat ik niet mag eten, maar ik geniet van wat wél mogelijk is!
Wat ik vaak doe bij de lunch: ik maak een groot omelet of een grote salade, en eet daar wat glutenvrij knackebröd bij (die van de AH is echt heel lekker!).
Qua fruit vullen mango's goed, net als druiven. Pizza kun je zelf maken (kijk eens op mijn blog voor een recept), net als vele soorten taart, brood en koekjes.
Probeer een keer een weekendje uit te trekken om recepten uit te testen, waarschijnlijk vind je dan wat recepten die helemaal niet moeilijk zijn, maar wel veel effect hebben! Ik ben na een jaar pas glutenvrije dingen gaan bakken, omdat ik voorheen altijd dacht dat het moeilijk was. Maar de meeste 'gewone' recepten zijn prima te eten als je het tarwebloem vervangt door een glutenvrije variant!
Kortom, kop op, uiteindelijk zul je alleen maar baat hebben bij het dieet.