Auteur Topic: nog een keer dolmasrecept  (gelezen 2764 keer)

liesbeth

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1380
    • website "help ik krijg bezoek met coeliakie"
nog een keer dolmasrecept
« Gepost op: augustus 30, 2003, 20:45:42 »
Dolmas (gevulde wijnbladeren)
Nodig:
1 ui (klein gesnipperd)
1 vleestomaat (in stukjes, zonder vocht en pitjes)
300 gr lams- of rundergehakt
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels dille
50 gram rijst
3 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 blik wijnbladeren
1 liter bouillon

meng ui, tomaat, gehakt, peterselie, dillerijst en olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout
Spreid de wijnbladeren uit op een natte theedoek
verdeel het mengsel op de wijnbladeren, sla eerste de zijkanten over de vulling, rol de dolmas op en leg ze strak tegen elkaar in een schaal met de naad onderop.
Schenk de bouillon erover en breng aan de kook. Zach pitje in 30 min gaar koken.

saus:
2 eieren (geklopt)
sap van 1 citroen
1 1/2 liter kookvocht van de dolmas

meng de eieren het sap en het kookvocht en verwarm het al roerend, niet laten koken.
dolmas in en schaal en saus erover heen,
lekker warm, ook lekker koud geserveerd.

Moussaka:
Nog een grieks recept
(6 personen) 2 eetl. olijfolie
2 grote aubergines, in plakken gesneden
300 g mager gebraden lamsvlees, in blokjes gesneden (gehakt kan ook)
350 g tomaten
2 theel. gedroogde majoraan
3 dl Griekse yoghurt
75 g versgeraspte parmezaanse kaas
zout en peper
Bak de plakken aubergine in de hete olie aan beide kanten bruin. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er het lamsvlees over en dek het af met plakjes tomaat. Bestrooi met wat zout en peper en de majoraan. Dek af met de resterende aubergine. Roer de yoghurt, de parmezaanse kaas door elkaar, voeg wat zout en peper toe en schep het mengsel over de aubergines. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de op 180C voorverwarmde oven.

moeder van Dirk (1992) diagnose coeliakie juni 2003
Website: Help ik krijg bezoek met coeliakie