Auteur Topic: (onbewuste) afkeer van gluten voor de diagnose?  (gelezen 6555 keer)

Renate48

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8995
  • Geslacht: Vrouw
Re:(onbewuste) afkeer van gluten voor de diagnose?
« Reactie #15 Gepost op: november 20, 2010, 22:35:25 »
Dan kan ik achteraf alleen maar concluderen dat het instinct bij mijn man niet heeft gewerkt. ;)
Man heeft in
juli'08: lage HB-waarde tijdens test Sanquin
december"08: diagnose Marsh IIIB
geen klachten alleen bloedarmoede en osteoporose

Lief_29

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2269
Re:(onbewuste) afkeer van gluten voor de diagnose?
« Reactie #16 Gepost op: november 20, 2010, 22:50:43 »
Dan kan ik achteraf alleen maar concluderen dat het instinct bij mijn man niet heeft gewerkt. ;)

Is niet erg hoor, bij mij ook niet ;)
Glutenvrij sinds 08-08-08 (Marsh 3A)<br />Diabetes type I sinds 1982<br />Marsh 0 sinds januari 2010 :blij5:

bartvdv

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 3688
    • glutenleed
Re:(onbewuste) afkeer van gluten voor de diagnose?
« Reactie #17 Gepost op: november 21, 2010, 07:19:26 »
Als kind was witbrood het enige wat er in ging, bruin brood zijn hele vechtpartijen geweest en pas rond m'n 30ste ben ik bruinbrood gaan eten...

Na de imupro300 test waar nog een fors aantal intoleranties uit kwamen bleek dat een van de sterkste intoleranties E203 ( zeg ik uit m'n hoofd ) iets wat heel veel in frisdrank zit behalve tonic en dat was het enige wat ik altijd dronk de rest vond ik vies en zoet ....

En inderdaad toen ik in 2004 meer dan 16 kilo in 4 maanden kwijt was, was  er door omstandigheden weinig tijd voor koken en dus maar even een paar boterhammen of krentenbollen of even chinees halen en achteraf bleek dat ik net zo intolerant voor rijst ben als gluten, dus alles wat er in ging spoot er een paar uur later weer uit.

Maar achteraf gezien heb ik juist heel veel zaken onbewust niet of nauwelijks gegeten waar ik een intolerantie voor heb.
Sterker nog tegenwoordig baseer ik mijn eten vrijwel uitsluitend op waar ik trek in heb, en meestal blijken daar de zaken in te zitten waar ik ( dit lichaam ) behoefte aan heeft. Zoals afgelopen weken steeds trek in fruit maar niet echt gehoor aan gegeven en nu ingescheurde mondhoeken ... ik was dus al gewaarschuwd ...

aug 2004 Specialist 1 adviseerde na zijn mislukte onderzoek GV te gaan volgen.<br />okt 2005 Second opinion bevestigd coeliakie.<br />29 mei  controle biopt geen schade<br />http://www.glutenleed.nl  je weet maar nooit hoe je weer tot leven komt<br />

jerlet/Demi

  • Gold Member
  • Berichten: 2178
  • Geslacht: Vrouw
  • mijn glutenvrije meisje
Re:(onbewuste) afkeer van gluten voor de diagnose?
« Reactie #18 Gepost op: november 21, 2010, 10:55:15 »
Demi was ook een goede broodeter. Die at altijd wel 4 boterhammen op een dag, hoewel het dus nog maar een kleine meid was.
Daar en tegen vond ze macaroni en zo maar helemaal niks.................
Groetjes Nicolette, moeder van Demi (geboren 4 0kt 2002)die sinds mei '04 coeliakie heeft en een dochter (juni '04) en een zoontje (juli '06) beide zover bekend geen coeliakie.

Marjan France

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 187
  • Geslacht: Vrouw
  • Ons uitzicht
    • Auvergne-Immo, uw Vlaamse makelaar in het groene hart van Frankrijk
Re:(onbewuste) afkeer van gluten voor de diagnose?
« Reactie #19 Gepost op: november 22, 2010, 13:35:33 »
Ik had nog nooit gehoord van gluten en wist alleen "dat brood toch oh zo gezond was".
Mijn hele leven had ik er een hekel aan, en gooide ik de boterhammetjes die ik moest opeten op school stiekem weg.
Ontbijten deed ik niet, nooit. Liever niet eten dan brood!
Toen ik op m'n 40ste eindelijk ontdekte wat de boosdoener was van mijn kwalen, kon ik zo een lijst opstellen van voeding waar geen gluten inzaten, namelijk alles wat ik als kind al lekker vond. Deze lijst bevatte geen fouten, ik keek het na telkens als ik iets tegen kwam en inderdaad, zonder vergissing was alles wat ik lekker vond glutenvrij.
Bleef er 1 grote vraag:  :?
Waarom lustte ik spaghetti??? Nu, ik lustte alleen een welbepaald merk met uitsluitend "harde tarwe". Hoorde ik achteraf op TV zeggen (door een kok) dat harde tarwe een soort tarwe is met erg weinig gluten, "zo goed als glutenvrij".
Ik weet niet of er iets van klopt, maar mij lijkt van wel.
Ik werd overigens wel steeds ziek van spaghetti, maar ik dacht dat dat aan de saus lag. Het is dus niet dat ik er tegen kon, maar ik had er wel trek in, raar genoeg.
09/2006 zelfdiagnose Coeliakie, onbegrepen door de dokters hier in Frankrijk. Na 6 maanden GV vrijwel klachtenloos en CRPS-loos, zodat ik terug viool kan spelen (ik was prof en kon niet meer spelen,...) Intussen ben ik eigenaar van een succesvol makelaarskantoor in de Auvergne: Auvergne-Immo.com

lucia

  • Sr. Member
  • Berichten: 504
  • Geslacht: Vrouw
  • All I have seen teaches me to trust the Creator...
Re:(onbewuste) afkeer van gluten voor de diagnose?
« Reactie #20 Gepost op: november 22, 2010, 13:43:03 »
Ik ging als volwassene spugen na het eten van Brinta. En warm eten kon ik wel drie keer op een dag, terwijl brood met moeite ging.
Vroeger aten we dagelijks Brinta als ontbijt, en mijn moeder weet nog dat ik altijd met buikpijn naar de kleuterschool ging. Ze dacht dat ik niet wilde...

Dus ja, bij mij gold het wel. Maar blijkbaar niet bij iedereen.
Ook nu eet ik liever warm dan gv brood, maar dat is misschien gewoon van vroeger uit.

Je kan blijkbaar niet stellen: ik houd niet van brood DUS mijn lichaam heeft een natuurlijke afkeer van iets wat niet goed voor 'm is.

Dan zouden mijn kinderen allergisch zijn voor groenten, vooral paprika's ;-)
Juni 2013: GEEN COELIAKIE aangetoond in biopten. Waar de vlokatrofie in 2001 dan vandaan kwam is een raadsel en zal het ook wel blijven.
2011: oudste zoon heeft HLA-DQ 8 gen van vader, tweede zoon heeft gen van mij, namelijk DQ5 en 7

Keon mama

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 264
  • Geslacht: Vrouw
Re:(onbewuste) afkeer van gluten voor de diagnose?
« Reactie #21 Gepost op: november 23, 2010, 19:06:44 »
onze dochter had het met melkprodukten, daar kon zij niet tegen. Die wilde ze ook nooit hebben, geen melk, geen vla etc.

Bij onze zoon was het huilen; hij vond het heel erg dat hij geen brood/pasta/pizza etc. mocht. Toen hij heeeel ziek was wilde hij alleen nog maar bitterballen @#$#$, achteraf werd hij daar natuurlijk nog zieker van, toen dachten we alleen "als hij maar iets eet".

dus zijn instinct zat er niet in....
Chantal, mama van Keon (6-1-03) en Tika (3-1-06), Keon heeft in augustus 2008 de diagnose coeliakie gekregen, in juli 2011 is gebleken dat de diagnose onjuist was. Wij zijn nu weer een glutenvol gezin.