Auteur Topic: interessante website over gluten en andere voedsel intolerantie's en allergien  (gelezen 1873 keer)

margrieta

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 489
  • Geslacht: Vrouw
  • sinds sept 2009, gluten, melk en sojavrij.
    • http://harmamargrieta.wordpress.com/
http://www.frot.co.nz/dietnet/basics/gluten.htm

interessante nieuw zeelandse website over gluten intoleranties en andere voedsel intoleranties, allergien en overgevoeligheden. Legt duidelijk het verschil uit tussen een allergie (IgE) en intolerantie(IgA) en nog een andere vormen van voedselovergevoeligheden, de diverse mogelijkheden van onderzoeken en testen etc.

Je hebt het vast niet nodig als je de diagnose coeliakie hebt en het prima doet op een glutenvrije dieet. Maar misschien wel zinvol als je klachten blijft houden ondanks een glutenvrij dieet of als je je wel herkent in de klachten van een glutenintolerantie maar via onderzoek de diagnose coeliakie is uitgesloten.

Er ontstaan steeds meer geluiden in de wereld dat glutenintolerantie wel eens meer zou kunnen zijn dan alleen HD of coeliakie of dat naast gluten er ook andere voedingstoffen ook een immuun reactie kunnen oproepen vergelijkbaar met gluten. (dus geen allergie maar ook een intolerantie). Vaak is internet dan 1 groot doolhof aan informatie. Ik vind zelf dat deze website goed en duidelijke informatie geeft (zonder te pretenderen de waarheid 100% in pacht te hebben).
"As the sense of identity shifts from the imaginary person to your real being as presence awareness, the life of suffering dissolves like mist before the rising sun