spritskoekjes
Op bakles heb ik het volgende recept gekregen voor spritskoekjes. Ik ben benieuwd op welke manier andere mensen spritskoekjes maken. Ik heb ze net voor de tweede keer gemaakt maar beide keren worden de koekjes meteen in de oven heel plat. met een spuitzak spuit ik een spritsvorm op het bakblik maar daar blijft helemaal niets van over.
200 gr.roomboter
125 gr. witte basterdsuiker
zout
1 eiwit
1 theelepel bakpoeder
100 gr. schar C
100 gr. rijst meel
1 zakje vanillesuiker
Bereiding:
boter, suiker, vanillesuiker en zout mixen tot het mengsel witter wordt.
Eiwit toevoegen
gezeefde bloem en bakpoeder toevoegen
Het is een slap mengsel en men kan met een spuitzak rozetten op een bakplaat spuiten.
20 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden
Geniet ervan, het koekje is lekker maar wie heeft de tip om het er ook uit te laten zien als een mooi spritskoekje?