Auteur Topic: Knapperige cajun-aardappelpartjes  (gelezen 1667 keer)

Ellie

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 3787
Knapperige cajun-aardappelpartjes
« Gepost op: januari 07, 2010, 21:19:33 »
Een geslaagd experimentje, al zeg ik het zelf.

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram vastkokende of licht kruimige aardappels in de schil of voorgekookte partjes uit het koelvak
3-4 eetlepels olie
3-4 eetlepels zeer fijne paneermeel of bloem (ik gebruik altijd Schär pan grati)
cajunkruiden naar smaak (mijn smaak is een flinke eetlepel, maar dat zullen sommigen te pittig vinden)


Was de aardappelen in de schil goed, en snijd ze vervolgens in dunne partjes. Kook ze een minuut of 5 tot ze wel al wat zachter zijn maar nog niet kruimelen. Meng in een grote kom de olie, het paneermeel en de kruiden door elkaar tot een beslagje. Giet de aardappels af en laat ze even uitdampen. Meng vervolgens in de kom met het beslag. Verhit een koekenpan met daarin een paar eetlepels olie of boter, bak de partjes even kort op hoog vuur. Als het korstje bruin en krokant begint te worden kan het gas laag. Ik laat het dan nog 5 tot 10 minuten zachtjes verder garen.

Hetzelfde geldt voor voorgekookte aardappelpartjes, maar die stoom ik vaak nog 4 minuten in de zak in de magnetron.

Lekker bij pittig vlees als spare-ribs of hamburgers. Smakelijk!
()_()
(^.^)
'(")(")'