Auteur Topic: Bloemkool in kokos-kerriesaus  (gelezen 11791 keer)

lucia

  • Sr. Member
  • Berichten: 504
  • Geslacht: Vrouw
  • All I have seen teaches me to trust the Creator...
Bloemkool in kokos-kerriesaus
« Gepost op: juni 03, 2009, 16:56:17 »
Dit recept is een groot succes, ook bij kinderen. het komt uit een Allerhande van een poos geleden.

Kook rijst zoveel als nodig is op de gewone manier.

IngrediŽnten van de saus:

1 ui, fijngesneden
1 bloemkool in kleine roosjes (ik snijd ze eerst in grove roosjes en was ze, en snijd ze dan boven de pan klein zodat er geen stukjes verloren gaan)
1 bakje champignons in vieren gesneden
1 blikje kokosmelk
lekker wat kerriepoeder (naar smaak)
1 groentebouillonblokje (AH)

Verwarm wat olie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui tot hij glazig ziet.
Schep de bloemkoolroosjes en de champignons erbij en bak ze nog 2 minuten op hoog vuur al omscheppend mee.
Strooi de kerrie eroverheen en roer goed.
Schenk de kokosmelk erbij, en het verkruimelde bouillonblokje.
Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de curry op smaak (als dat nog nodig is) met zout en peper.
Serveer met de rijst.

Het is erg makkelijk om te maken. Als je weinig tijd hebt koop dan een zak met bloemkoolroosjes uit de diepvries bij bijv. AH.
Eet smakelijk!
Juni 2013: GEEN COELIAKIE aangetoond in biopten. Waar de vlokatrofie in 2001 dan vandaan kwam is een raadsel en zal het ook wel blijven.
2011: oudste zoon heeft HLA-DQ 8 gen van vader, tweede zoon heeft gen van mij, namelijk DQ5 en 7

Lino

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 887
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bloemkool in kokos-kerriesaus
« Reactie #1 Gepost op: juni 03, 2009, 18:54:13 »
klinkt lekker, bedankt voor het recept!
coeliakie sinds april 2007; Marsh 3A
Erg gevoelig! Eet ook geen dextrose, maltodextrine en glucosestroop.

lizet

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8970
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bloemkool in kokos-kerriesaus
« Reactie #2 Gepost op: juni 03, 2009, 19:20:30 »
Jummie, ga ik binnenkort ook eens maken

kruidje

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Geslacht: Vrouw
    • for body
Re:Bloemkool in kokos-kerriesaus
« Reactie #3 Gepost op: maart 08, 2012, 19:45:44 »
Heb dit vandaag klaargemaakt, maar heb een beetje een variant gemaakt.  Ze lusten hier niet echt champignons, dus heb een beetje gehakt gebruikt (300gr op een hele bloemkool).  Ik had geen kokosmelk maar wel geraspte kokos.  Heb daar 50 gram van bij gedaan en met wat melkwei (vocht dat op de zelfgemaakte yoghourt staat) en wat yoghourt en water als vocht. Voor de rest zoals hierboven beschreven.  En iedereen vand het super lekker.
groetjes  Kruidje
zoon (1996), met glutenintolerantie

petraw

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 5008
Re:Bloemkool in kokos-kerriesaus
« Reactie #4 Gepost op: maart 12, 2012, 21:44:19 »
Wij hebben de kokos-kerriesaus vandaag gegeten bij spitskool. Ook erg lekker. De spitskool wel apart gekookt en de saus apart bereid.