Auteur Topic: Kwarkbrood van Consenzamix  (gelezen 42143 keer)

Marrianne

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8815
  • Geslacht: Vrouw
  • 'k hoop veel op te steken!!!
Kwarkbrood van Consenzamix
« Gepost op: april 10, 2009, 20:16:00 »
Kwarkbrood

450 a 500 gram bloem, ligt aan de verpakking (zak van 500 of doos van
900 gram) maar maakt niet zoveel uit in het resultaat. (consenza wit, bruin of meergranen)
500 gram volle kwark
35 gram bakpoeder (ik gebruik 2 zakjes bakpoeder van Dr. Oetker = 32 gram)
eetlepel suiker
zout zit al in het meel, niet extra toevoegen!
5 eieren, ik had medium

Ik doe er zelf ook nog 6 8 gram Fiberhusk door. Fiberhusk zorgt ervoor dat het brood wat elastischer en smeuiiger wordt.

 
alles vermengen en in een ingevette vorm doen
oven op 180 graden voorverwarmen en het brood in 1 uur af bakken.
ik heb voordat het brood de oven inging het deeg ingesmeerd met
gemengd ei en daar boekweitvlokken en sesamzaadjes overheen gestrooid.

In de BBM laat ik hem in een uur afbakken, niet laten rijzen, hoeft niet als je bakpoeder gebruikt
 
met (de helft van) dit recept kan je heel makkelijk varieren,
rozijntjes erdoor, en spijs erin en dan in een kleinere vorm bak je
een heerlijke kerststol, of meer zaden in het deeg, het is meer
beslag, en bv appelvezels voor meer vulling.

Moeder van Patrick (13 jaar), weet sinds begin maart 2005 dat hij glutenvrij moet. Heeft hiernaast CGD (een afweerstoornis).

marliesvde

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 686
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #1 Gepost op: april 11, 2009, 11:17:20 »
zou je dit brood ook van tapiocameel kunnen maken?????????
coeliakie pattient sinds 1997

Marrianne

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8815
  • Geslacht: Vrouw
  • 'k hoop veel op te steken!!!
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #2 Gepost op: april 11, 2009, 23:17:52 »
Vast wel,  heb alleen geen idee van verhoudingen van zout/suiker enz.

Moeder van Patrick (13 jaar), weet sinds begin maart 2005 dat hij glutenvrij moet. Heeft hiernaast CGD (een afweerstoornis).

Jannies

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 656
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #3 Gepost op: april 17, 2009, 10:50:58 »
Ik denk wel dat het met tapioca wat smeuiger en compacter wordt...
Coeliake geconstateerd toen ik 1 jaar was. Vanaf toen altijd glutenvrij. Sinds een jaar aan het modderen met dokter die IBS denkt, maar niet gediagnosticeerd. Suikervrij dieet helpt enigszins, maar niet altijd.

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 14856
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #4 Gepost op: april 17, 2009, 18:45:57 »
Vorig weekend heeft mijn man dit brood gemaakt, maar dan met semper mix (met gv tarwezetmeel), halve zak fijngesneden tutti frutti, paar flinke handen rozijnen. En met aardbeienkwark. En dan de helft in het broodblik gedaan, spijs erin en dan de andere helft erop. En op de bovenkant ei gestreken en garneeramandelen. Was heeeel erg lekkere paasstol :)
We hadden 2,5 zakje bakpoeder gedaan omdat het nogal zwaar deeg was, en dat was precies goed. Wel een folie over de bovenkant gedaan na een kwartier, want die verbrandde anders.

Ik heb ook nog een foto van het brood toen het net uit het blik was. Zet ik er nog bij.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

ing

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 391
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #5 Gepost op: april 20, 2009, 15:10:22 »
Mijn broden worden nooit zo mooi  :( Vind het met die kwark een beetje saai en de smaak ook wat minder.

Ik raad het niet aan met alleen tapioca! Heb namelijk de kaasbroodjes zonder de kaas gemaakt en dat deeg was niet te eten.. misschien dat het met kwark meevalt maar dat was echt geen succes.

Moet misschien wel een broodvorm aanschaffen want in een cakeblik 500 gram meel past niet echt. Dan wordt je brood zo compact!
Sinds september 2006 glutenvrij. De diagnose kwam nog aardig als een verrassing. Maar ook als studente is er goed mee om te gaan!

Lieske

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12170
  • Geslacht: Vrouw
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #6 Gepost op: april 20, 2009, 16:23:51 »
ik doe altijd in een cakevorm,misschien moet je wat meer gist gebruiken  :?
Moeder van Marcel(1976) en Mark(1985).Marcel heeft Coeliakie van de huid(Dermatitis Herpetiformis) en heeft een stofwisselings ziekte en mag geen pinda's,noten,gluten,koemelk,eieren, ve-tsin,chocolade,boekweitmeel,soja enz.

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26293
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #7 Gepost op: juli 25, 2009, 12:02:48 »
Ik zit net dit recept eens te bekijken maar 5 eieren Marrianne? Wordt het dan niet cake-achtig?
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Marrianne

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8815
  • Geslacht: Vrouw
  • 'k hoop veel op te steken!!!
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #8 Gepost op: juli 25, 2009, 15:36:42 »
Patrick vindt van niet, mijn vader heeft ook een tijdje glutenvrij gegeten waarvoor ik deze broden ook bakte, ook hij vond het lekker brood.
Zelf heb ik ook niet het idee dat het cake-achtig is.

Moeder van Patrick (13 jaar), weet sinds begin maart 2005 dat hij glutenvrij moet. Heeft hiernaast CGD (een afweerstoornis).

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 14856
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #9 Gepost op: juli 25, 2009, 17:42:30 »
Ik vind het ook niet cake-achtig.
Mijn man bakt dit de laatste tijd voor mij. Laatste keer met olijfjes, zongedroogde tomaatjes en italiaanse kruiden. Erg lekker.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26293
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #10 Gepost op: juli 25, 2009, 19:04:18 »
Nou, dan ga ik dat morgen eens proberen.
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

SR

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 95
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #11 Gepost op: augustus 27, 2009, 14:07:47 »
ik maak dit brood altijd met de helft van alles en iedereen vindt het heerlijk!!!!!!
Wij geven dit regelmatig aan visite, zodat we geen kruimels in huis hebben met de kleine meid (2jr). Het brood is simpel om te maken en ook eens wat pesto oid toevoegen is heerlijk. Ik gebruik de "bloemvorm"an de hema en daar past het prima in (als je dehelft gebruikt), op 180 graden 40 min. in de oven en klaar!!!!!
dochterje van 4 jaar(okt 2007) met coeliakie (jan 2009 geconstateerd)subtotale vlakatrofie. Nu gaat het supergoed en geen antistoffen meer in het bloed (okt.2010). Vader positief HLA DQ2, ik HLA DQ8 pos. en zoontje (5jr) HLA DQ2 positief.

juud

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #12 Gepost op: oktober 18, 2009, 15:36:39 »
Sinds een week weet ik dat mijn dochter van 10 coeliakie heeft.
We kunnen pas over een maand terecht bij de dietiste. Alvast maar begonnen met glutenvrij koken.
We zijn er al achter dat het GV brood uit de schappen van AH niet te eten is, dus heb ik me maar meteen aangemeld op dit forum en het eerste beste recept over brood (dat van jou) uitgeprobeerd. Heerlijk! zelfs de dochter van mijn vriend die niet gv hoeft te eten, eet mee. Wat ben ik blij met dit forum!! :jump:
groet :)

Ajta

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2009
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #13 Gepost op: oktober 24, 2009, 15:10:38 »
Ik heb het net gebakken. Het kwam superhoog uit de oven (echt wauw). En nu is het helaas helemaal ingestort (onder een theedoek in de warme keuken). Jammer!
Ga het straks even proeven.
Coeliakie sinds februari 2008

Ajta

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2009
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwarkbrood van Consenzamix
« Reactie #14 Gepost op: oktober 24, 2009, 18:55:23 »
Het was dus niet gaar, helaas... :roll De stukken die gaar waren, waren lekker. Dus het gaat in de herkansing!
Coeliakie sinds februari 2008