Auteur Topic: betreft glutenvrij brood  (gelezen 2385 keer)

schatje

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
betreft glutenvrij brood
« Gepost op: maart 28, 2009, 10:58:30 »
Beste,

Mijn glutenvrij brood dat ik zelf bak in een bakmachine,
vallen de boterhammetjes snel uit elkaar
kun je me laten weten wat ik moet bijvoegen om het brood vaster te maken
 met vriendelijke groeten
chantal

Lieske

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12169
  • Geslacht: Vrouw
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Re:betreft glutenvrij brood
« Reactie #1 Gepost op: maart 28, 2009, 11:00:34 »
ik gebruik hiervoor Fiberhusk  :)
Moeder van Marcel(1976) en Mark(1985).Marcel heeft Coeliakie van de huid(Dermatitis Herpetiformis) en heeft een stofwisselings ziekte en mag geen pinda's,noten,gluten,koemelk,eieren, ve-tsin,chocolade,boekweitmeel,soja enz.

PetraJ

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 26
  • Geslacht: Vrouw
Re:betreft glutenvrij brood
« Reactie #2 Gepost op: maart 28, 2009, 11:08:10 »
Ik gebruik Xantan gom.

Ajta

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2009
  • Geslacht: Vrouw
Re:betreft glutenvrij brood
« Reactie #3 Gepost op: maart 28, 2009, 18:07:39 »
ha ha, en ik gebruik beide! (maar dan gewoon in de oven). :D Glutenvrij brood is wel erg droog hoor; het valt sneller uit elkaar dan ander brood. Kun je niets vinden in de recepten op dit forum?
Coeliakie sinds februari 2008

Lieske

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12169
  • Geslacht: Vrouw
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Re:betreft glutenvrij brood
« Reactie #4 Gepost op: maart 28, 2009, 18:11:40 »
ik bak ook in de oven maar er valt bij mij nooit geen brood ( meer ) uit elkaar  :)  toen ik pas begon lag mijn gft bak bijna iedere week halfvol  :<
Moeder van Marcel(1976) en Mark(1985).Marcel heeft Coeliakie van de huid(Dermatitis Herpetiformis) en heeft een stofwisselings ziekte en mag geen pinda's,noten,gluten,koemelk,eieren, ve-tsin,chocolade,boekweitmeel,soja enz.