Auteur Topic: Kroketten  (gelezen 2815 keer)

liesbeth

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1380
    • website "help ik krijg bezoek met coeliakie"
Kroketten
« Gepost op: augustus 30, 2003, 16:44:47 »
Kroketten/Bitterballen
30 gr boter
35 gr meel (bv mix C van Schär)
2 dl runderbouillon
125 gr gaar rundvlees (runderlappen 1 1/2 - 2 uur op laag pitje laten sudderen)  
peper
evt. 1 eetlepel bieslook en 2 eetlepels peterselie
1 ei losgeklopt
glutenvrije paneermeel (bv van Schär)
evt fijngestampt naturel chips,

Dit is alvast kroketten, het vlees staat nu te sudderen, wij eten morgen dus patat met kroketten
Liesbeth

Smelt boter, roer meel door tot gladde massa, verwarmen, niet bruin laten worden.
Voeg de bouillon toe, aan de kook brengen, goed mengen.
Roer het vlees er door (eerst even met een vork tot draadjes trekken)
Breng op smaak met peper geen extra zout toevoegen (bouillon is ook zout en het is snel te)
Het geheel aflaten koelen
Vorm de kroketten/bitterballen, rol ze door het paneermeel, daarna door het ei en dan nog eens door de paneermeel, evt de laatste keer in combinatie met de chipskruimels (voor het lekkere krokante korstje)
Frituren op ca 180 oC ongeveer 3 a 4 minuten.

moeder van Dirk (1992) diagnose coeliakie juni 2003
Website: Help ik krijg bezoek met coeliakie