Auteur Topic: Lemon drizzle traybake  (gelezen 1414 keer)

JoJ_91

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 727
  • Geslacht: Vrouw
Lemon drizzle traybake
« Gepost op: oktober 19, 2015, 04:44:48 »
Voor een high tea afgelopen vrijdag deze lemon drizzle cake gebakken en het was een groot succes! De cake was verrassend snel op... Ik ben er zelf ook erg over te spreken, lekker makkelijk te maken en fris van smaak.

Lemon drizzle traybake

Ingrediënten
Voor de cake
•   170 gram margarine
•   170 gram suiker
•   3 medium eieren
•   170 gram bloem (Doves Farm zelfrijzend bakmeel)
•   8 gram bakpoeder
•   Schil van twee citroenen / limoenen
•   Twee lepels citroensap
Voor de drizzle
•   Citroensap / limoensap van de twee citroenen
•   25 gram suiker
Voor de decoratie
•   50 gram poedersuiker
•   Water
•   Schil van citroen / limoen

Bereiding
1.   Verwarm de oven voor op 180 graden
2.   Bekleed een brownievorm met bakpapier
3.   Doe alle ingrediënten voor de cake in een kom en mix tot het een goed, luchtig mengsel is geworden.
4.   Giet het beslag in de brownievorm
5.   Bak de cake gaar in ongeveer 25 minuten totdat deze goudbruin is.
6.   Doe de suiker en sap in een schaaltje en verwarm dit ongeveer 30 seconden in de magnetron
7.   Maak met een sateprikker gaatjes in de cake en giet voorzichtig het sapmengsel over de cake
8.   Laat de cake helemaal afkoelen.
9.   Maak de glazuur en strijk dit over de cake
10.   Besprenkel met wat schil
11.   Laat de cake opstijven en snijdt daarna in stukjes
12.   Eet smakelijk 
Op 4 december 2012 kreeg ik de diagnose coeliakie (marsh 3c), na lang tobben. In 2003 de diagnose hypothyreoidie, maar de klachten zijn nooit weg gegaan. Heb ook een lactose en soja intolerantie.