Auteur Topic: Risotto met pompoen en salie  (gelezen 3536 keer)

Sascia

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1018
  • Geslacht: Vrouw
Risotto met pompoen en salie
« Gepost op: november 10, 2008, 19:24:03 »
Hmmm, dit weekend gemaakt hmmmm :duimomhoog: Ook een mooi recept voor de feestdagen!!

Nodig:
2 sjalotjes, fijngesneden
3 el olijfolie
300 gram pompoen in kleine blokjes
2 el fijngehakte verse salie
250 gr risootrijst (Arborio)
4 el droge witte wijn
1 - 1,25 liter kippenbouillon
50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
3 el mascarpone
verse peper

Doen:
Bak de sjalotjes in een wijde pan met dikke bodem. Voeg de pompoen toe e nde salie en bak ca. tien minuten. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend ca. twee minuten mee. Voeg de wijn toe en laat het vocht al roerende verdampen. Schenk er wat hete bouillon bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg daarna weer een scheutje bouillon toe, blijf roeren tot het vocht is verdampt en voeg dan weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje 'beet'). Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Roer de kaas en mascarpone door de risotto en verwarm alles nog 30 seconden. Brang op smaak met peper en laat de risotto ca. drie minuten afgedekt staan.

Bron: Libelle
Voor vier personen
Originele recept heeft het over 3 salieblaadjes. Ik vind dit te weinig. Ik had er nu tien, maar voeg volgende keer meer toe (zoals in recept vermeld).

Eet ze!

groet Saskia
Mijn lief heeft coeliakie sinds april 2005.