Auteur Topic: Zwartebonensoep  (gelezen 1928 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26418
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Zwartebonensoep
« Gepost op: juli 20, 2008, 22:06:00 »
Dit recept is voor 4-6 personen

300 gram gedroogde zwarte bonen, een nacht geweekt in water
2 laurierblaadjes
2 uien, fijngesnipperd
2-3 teentjes knoflook uit de knijper
1 ons ontbijtspek in kleine stukjes
200 gram gepelde tomatenstukjes (blik)
1 1/4 liter vlees- of groentebouillon
zwarte peper
oregano

Giet het weekwater weg en spoel de bonen een keer goed af. Doe er dan zoveel water bij dat ze net onderstaan, voeg de laurierblaadjes toe en breng ze aan de kook. Laat ze in een uur (het kan ook wat langer duren) gaar worden en giet ze dan af.
Bak het spek, de ui en de knoflook in wat olie een paar minuten in een grote pan. Voeg dan de gare bonen en de tomatenstukjes toe. Giet de bouillon langzaam in de pan en laat het geheel even aan de kook komen. Laat de soep ca. 15 minuten op een zacht pitje doorpruttelen en breng het geheel op smaak met (zout,) peper en oregano. Pureer de soep vervolgens grof met een blender of (staaf)mixer.

Garneer de soep met een schep zure room en voor de liefhebbers verse koriander.

Het recept komt uit: Het beste uit de Tex-Mex keuken van Rose Marie Donhauser

 ;)

Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl